Ocenění českých lídrů - TRADE NEWS mediálním partnerem nového projektu

Publikováno

Soutěž OCENĚNÍ ČESKÝCH LÍDRŮ představí a ocení ryze a výhradně české firmy s vynikajícími ekonomickými výsledky. Projekt volně navazuje na Ocenění Českých Podnikatelek a rozšiřuje své zaměření na velké firmy, které jsou vlastněné ze 100 % českými občany.

Společným jmenovatelem pro oba projekty je zachování pravidel, způsob hodnocení, rating a scoring, který garantuje prestižní mezinárodní společnost CRIF – Czech Credit Bureau. Vzniká tak podnikatelský prostor, ve kterém budou sdruženy výhradně české firmy podnikající transparentně s výbornými ekonomickými výsledky a vynikajícím ratingem a scoringem. To vše propojuje myšlenka zakladatele BUDUJEME HRDÉ ČESKO, ke které se přidala řada významných institucí a organizací.

Vidím skvělé české podnikatele a podnikatelky. České firmy, které zvládly překonat práh České republiky. Ať již fyzicky tím, že působí

v různých zemích světa a exportují služby a produkty, nebo mentálně, kdy svými nápady a know how ovlivňují podnikání ve světě.

Majitele, kteří se odhodlali jít za svojí vizí a ne jen za svými obchodními výsledky. Tyto firmy jsme se rozhodli ocenit a představit jejich úspěch. Ocenění Českých Lídrů bude velkou inspirací pro novou generaci podnikatelů a jsem přesvědčená, že myšlenka budování hrdého Česka přitáhne velkou pozornost. Díky analýze odborného garanta víme, že v letoším roce odpovídá kriétiím Lídrů více jak 1300 společností,” vysvětluje důvod založení projektu Helena Kohoutová, majitelka Agentury Helas.

Společnost Vodafone, generální partner českých lídrů, se dlouhodobě snaží být odpovědnou firmou, která bere ohledy na společnost, ve které působí. Rozhodnutí stát se generálním partnerem projektu Ocenění českých lídrů bylo jednoduché, především proto, že si vážíme českých podnikatelů a zajímavých vůdčích osobností mezi nimi. Oceňujeme, že firmy, zapojené do tohoto projektu, jsou ve výhradně českém vlastnictví a že dbají na to, aby pomáhaly přímo v konkrétní lokalitě, ve které působí. Líbí se nám, že zástupci a zaměstnanci těchto firem jsou hrdí na to, odkud pochází a že chtějí dál předávat své zkušenosti a nápady. Vodafone těmto firmám a jejich představitelům chce jednoduše pomoci dostat se ještě více do povědomí veřejnosti a podpořit tím nejen je, ale celé české podnikání,” vysvětluje vstup do projektu Renata Pazourková, národní manažerka pro prodej firemním zákazníkům.

Všichni si uvědomujeme, že hospodářství v České republice bude tak úspěšné, jak se bude dařit zejména českým podnikatelům budovat a rozvíjet své firmy a jak budou schopni uplatňovat své výrobky a služby nejen na domácím trhu, ale také v zahraničí. Kritéria soutěže Ocenění českých lídrů jsou proto nastavena tak, abychom na jejich základě dokázali vybrat a ocenit ty nejlepší z českého byznysu,“ doplnil Pavel Finger, místopředseda představenstva společnosti CRIF – Czech Credit Bureau.

Ocenit České Lídry a postavit se po boku úspěšných velkých českých firem jako oficiální partner projektu je pro Expobank CZ prestižní záležitostí. Silné a úspěšné firmy jsou důležité i pro banku, jakožto partnera, který může podpořit jejich růst a nabídnout řešení ve finanční oblasti,” říká k podpoře projektu Jan Roztočil, člen představenstva Expobank CZ.

Kritéria hodnocení:

Do projektu je společnost nominovaná na základě analýzy veřejně dostupných údajů všech společností v České zpracovaných odborným garantem, kterým je prestižní mezinárodní společnost, specialista na rating a scoring firem, CRIF – Czech Credit Bureau, a. s. Předpokladem je dostupnost závěrek za rok 2014 a 2015 iRating ve stupních 1 - 11.  Součástí registrace je zodpovězení otázek a poskytnutí ekonomických výsledů posledního období (tj. rok 2016). Společnosti dále splňují pravidlo 100% českého vlastnictví a českého občanství majitelů, pravidlo ročního obratu 200 milionů korun a výše bez omezení, minimálního počtu 50 a více zaměstnanců a v neposlední řadě mají podvojné účetnictví nejméně po dobu 4 let.

V projektu nesoutěží společnosti, jejichž předmětem podnikání je vývoz surovin, starožitných předmětů, zbraní a služby finanční povahy. Podnikatelé nyní mají možnost podávat přihlášky do 19. dubna 2017. Více informací o projektu naleznete na www.oceneniceskychlidru.cz.

Projekt podporují:

Zakladatel: Agentura Helas

Odborný garant: CRIF – Czech Credit Bureau

Generální partner: Vodafone

Oficiální partner: Expobank CZ

Partneři: Microsoft, Fortinet, CzechTrade, NSG Morison, Gerlach, DAIKIN, BH Securities, MasterCard, Mediarex

Blue Holiday, Presentigo, Maláník & Osička, Zátiší Group

Pro další informace v České republice můžete kontaktovat:

Agentura Helas, s.r.o.

Petra Křapová, Senior Project Manager

Tel: 724 220 708

Email: helas@helas.org

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.