Den soukromého podnikání – svátek všech podnikatelů

Publikováno

Podnikavý duch a píle jsou velmi ceněné vlastnosti a společně s vytrvalostí charakterizují každého malého a středního podnikatele. Společnost MAKRO, která v letošním roce slaví 20 let na českém trhu, je tradičním partnerem podnikatelů. Podle motta „Pomáháme podnikatelům růst“ nabízí svým zákazníkům produkty a služby přímo na míru a pomáhá jim v rozvoji jejich vlastního podnikání. Záštitu nad Dnem soukromého podnikání převzala i letos AMSP ČR.

MAKRO dnes není jen velkoobchodním řetězcem, naopak se specializuje na přidané služby pro obchodní i gastronomické společnosti a zaštiťuje nezávislou alianci Můj obchod. Se zákazníky a jejich konkrétními příběhy se jeho zaměstnanci setkávají každý den a často mají možnost se do nich sami aktivně zapojit. I proto ve společnosti MAKRO vědí, jaké úsilí stojí za každou kavárnou, restaurací, kadeřnictvím i obchodem s potravinami na vsi. A tak se v loňském roce rozhodli, že si podnikatelé za své nasazení zaslouží jeden den jen pro sebe, a založili Den soukromého podnikání.

První ročník předčil očekávání

První ročník oslav připadl na 11. října 2016. Na tento den si podnikatelé připravili pro své zákazníky malý dárek podle vlastního uvážení a MAKRO se zasloužilo o to, že se mohli setkat se svými stávajícími i novými zákazníky. První ročník Dne soukromého podnikání zaznamenal velký úspěch. Více než 1200 podnikatelů využilo příležitost a přihlásilo svou speciální nabídku na webu www.denpodnikani.cz. Podnikatelé nejčastěji nabízeli slevu na nákup a dárek zdarma či za symbolickou cenu. Třeba takový koláč ke kávě za korunu nebo sleva na polední menu udělaly druhé říjnové úterý radost nejednomu z hostů. Mezi loňskými nabídkami se ale objevila i řada zajímavostí. Mezi ně patřila například nabídka věšteckých služeb, příprava kytice na míru, kurz latte artu nebo sleva na seskok padákem.

Můžete se zapojit i vy

Druhý ročník Dne soukromého podnikání se již blíží. Tentokrát vše vypukne v úterý 10. října 2017. I letos mohou podnikatelé registrovat speciální nabídky pro zákazníky přímo v interaktivní mapě na webu www.denpodnikani.cz. V té je pak zákazníci mohou vyhledávat podle lokality nebo svých zájmů. Makro podporuje registrované podnikatele prostřednictvím balíčku marketingových služeb a reklamy v médiích. Do oslav se může registrovat každý, bez ohledu na obor podnikání i skutečnost, zda je zákazníkem společnosti MAKRO. Pro ty nicméně MAKRO připravuje i řadu prodejních slevových akcí.

Podnikatelé hrají v národním hospodářství zásadní ekonomickou i sociální roli. Kreativní prostředí a podnikavý duch si zaslouží podpořit stejně, jako je třeba ocenit píli a nasazení drobných živnostníků, kteří díky své práci dnes a denně mohou žít svůj sen. Desátý říjen je ideálním dnem pro vyjádření podpory všem, kteří se nebojí práce, mají rádi výzvy a nezaleknou se překážek. Zapojit se do Dne soukromého podnikání může každý.

Zdroj: MAKRO

Celý článek najdete v tištěné verzi TRADE NEWS 4/2017 na str. 87.

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.