AMSP ČR chystá druhou etapu budování českého parku v Indii

Publikováno

Na letošním Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně AMSP ČR představila na společném stánku s CzechTrade indický hub, který připravila pro naše podnikatele v indickém Bengalúru. Během několika měsíců se „malý český dům“ situovaný v technologickém parku nejprogresivnějšího indického velkoměsta totiž zcela zaplnil našimi podnikateli.

U příležitosti MSV proběhlo setkání zástupců asociace v čele s jejím předsedou Karlem Havlíčkem s ministrem obchodu a průmyslu Indie C. R. Chaudharym a rovněž ministrem velkého a středního průmyslu a rozvoje infrastruktury státu Karnátaka R. V. Deshpandem. S ním AMSP ČR předjednala podporu další fáze budování zázemí pro naše firmy v Indii – přípravu Czech Industrial Parku, který chceme otevřít opět v nejzajímavější destinaci druhé největší země světa, v Bengalúru.

„Indický hub byl prvním krokem, nyní připravujeme jako další stupeň vzájemné spolupráce projekt Českého průmyslového parku v Bengalúru,“ uvedla generální ředitelka AMSP ČR Eva Svobodová a upřesnila: „Jsme si vědomi, že to nebude lehký úkol, ale výsledky našeho malého hubu v Indii zatím předčily všechna očekávání, tamní vláda nám nabízí mimořádně výhodné podmínky a členové a partneři AMSP ČR projevili na MSV o širší zázemí v Indii velký zájem.“

Libor Musil, člen představenstva AMSP ČR, který za asociaci výstavbu Českého průmyslového parku v Bengalúru připravuje, doplnil, že na dalším jednání zástupců AMSP ČR s ministrem Deshpandem v listopadu v Bengalúru budou detailně projednány připravované pobídky pro české podnikatele.

Zdroj: AMSP ČR

Celý článek najdete v tištěné verzi TRADE NEWS 5/2017 na str. 7.

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.