Cechy získávají trvalou pozici ve vládních jednáních

Publikováno

Role cechů ve společnosti se za podpory AMSP ČR zvyšuje. Udržují profesní vztah k oboru, iniciují odvětvové legislativní změny, prosazují kvalitu a garanci odborné práce, proškolují profesní odborníky v nových trendech a připravují pracovníky na mistrovské zkoušky. Díky nim se udržuje příslušnost k původním výrobkům, postupům i tradicím.

K tomu intenzivně přispívá i AMSP ČR, která je dnes největším zastřešujícím cechovním podporovatelem. Na platformě Fandíme řemeslu sdružuje asociace již téměř třicítku nejvýznamnějších profesních spolků, reprezentujících zájmy řemeslníků ze všech důležitých oborů. Ve spolupráci s Komerční bankou asociace každoročně oceňuje nejlepší z nich, a to za konkrétní přínos v řemeslném oboru. U příležitosti veletrhu řemeslo Praha tak vyzdvihla třináctku stavebních a technických cechů, ve druhé polovině roku ocení potravinářsko-zemědělské spolky. A protože současnou vládu čeká celá řada kroků týkajících se bezprostředně řemeslných profesí, připravila AMSP ČR po dohodě s předsedou vlády pravidelná setkání představitelů nejvýznamnějších aktivních cechů s premiérem, kde se budou veškeré dohody a opatření průběžně vyhodnocovat.

Zdroj: AMSP ČR

Celý článek najdete v tištěné verzi TRADE NEWS 1/2018 na str. 8.

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.