Digitální řemeslný inkubátor byl magnetem veletrhu

Publikováno

První velkou akcí Roku digitálního podnikání 2019 byl Digitální řemeslný inkubátor, který Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR připravila v rámci veletrhu Střechy Praha/Řemeslo Praha na začátku února v PVA EXPO Praha Letňany.

Díky Akademii řemesel Praha si zde mohli řemeslníci, studenti i veřejnost vyzkoušet virtuální simulátor svařování, laserové a digitální měřicí přístroje, virtuální simulátor zdění, využití kamera dronů pro zjišťování potřebných technických informací v nedostupných místech či laserové a digitální měřicí přístroje v řemeslných činnostech.

Kamenická škola z Hořic zase předvedla zhotovení sochařského žákovského díla (od předlohy po finální výrobek) pomocí výpočetní techniky. Souběžně prezentovala i 3D tisk díla jako pomůcky pro ruční dotvoření sochařem.

Na přednášce Kancelář řemeslníka 21. století odprezentovali zástupci společnosti Digiskills také nápady pro snížení administrativy a využití chytrých telefonů – aplikaci pro převod jednotek, vodováhu v mobilu a jiné.

Zdroj: AMSP ČR

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.