Sedmý ročník Ocenění Českých Podnikatelek pod záštitou ministerstva průmyslu a obchodu

Publikováno

Podnikání už dávno není mužským světem, ostatně stačí se podívat na obrovské množství úspěšných podnikatelek, ze kterých jsou oceněné finalistky vybírány. Mnohé z nich dokázaly vybudovat svou firmu doslova na zelené louce a k tomu ještě plnit i své mateřské povinnosti.

„Podnikání už dávno není mužským světem, ostatně stačí se podívat na obrovské množství úspěšných podnikatelek, ze kterých jsou oceněné finalistky vybírány. Mnohé z nich dokázaly vybudovat svou firmu  doslova na zelené louce a k tomu ještě plnit i své mateřské povinnosti. To svědčí o vynikajících řídících a rozhodovacích schopnostech. Jako ministr vlády věřím, že se podaří talentované ženy ve větší míře získat i do vrcholných pozic státní správy," uvedl ministr Jan Mládek.

Ocenění Českých Podnikatelek již sedmým rokem podporuje české ženy podnikatelky a ukazuje, v jak různorodých oblastech podnikají. Vyjadřuje uznání a přináší radost, novou spolupráci, inspiraci i pocit zdravé hrdosti nad dosaženými výsledky.

Z výzkumů auditora projektu NSG Morison dlouhodobě vyplývá, že právě ženy, které ve své práci kladou více důraz na osobní přístup, mají vynikající úspěch v řízení svých firem. Projevují schopnost dobře řídit rodinné podniky a jejich hlavním cílem je vhodně skloubit pracovní a rodinný život. Tento výzkum potvrdil i odborný garant projektu CRIF Czech Credit Bureau.

Oproti předchozímu roku vzrostl počet Češek, které jsou 100% majitelkami společnosti, téměř o 40 %, to je skoro 19 000 nových podnikatelek. Tento nárůst si hlavní partner projektu, společnost Microsoft, vysvětluje i tím, že právě ženy jsou více otevřené mobilnímu světu práce a technologiím, které umožňují skloubit práci a péči o rodinu.

Za sedm let porota vybírala z celkového počtu 72 018 podnikatelek, kdy v semifinále soutěžilo 1747 žen. Z toho zatím vzešlo 170 finalistek a následně 52 vítězek s nejlepšími ekonomickými výsledky, kdy některé z firem dosahovaly obratu až 3,6 miliardy.

„Od začátku založení projektu jsem si přála ukázat, v jak různorodých oblastech ženy pracují, vyjádřit jim uznání a ocenit jejich práci. Přála jsem si vyvrátit jejich obvyklé pochyby ve smyslu ‚Ještě nejsem dost dobrá‘. Věřím, že ženy svým osobním přístupem zjemňují a kultivují podnikatelské prostředí a do společnosti přinášejí stabilitu. Vycházím ze snahy o podporu žen obecně a projektem vytvářím nejen prostor pro, řekněme porovnání sil, ale především vyzdvihuji téma hodnot, spolupráce, odhodlání a osobního nasazení. V rámci projektu nejde jen o předání ceny, vytváříme prostředí pro širší komunikaci a spolupráci,“ říká zakladatelka projektu Helena Kohoutová.

Vyhlášení vítězů proběhne 6. listopadu 2014 v prostorách Kongresového centra v Praze. Bezplatné on-line přihlášení do soutěže je možné do 25. září 2014, 12.00, na www.oceneniceskychpodnikatelek.cz

Zdroj: Helas

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.