MSV 2020 - Co nás čeká na největším strojírenském svátku

Publikováno

Mezinárodní strojírenský veletrh se letos opět uskuteční společně s technologickými veletrhy IMT, FOND-EX, WELDING, PROFINTECH a PLASTEX. Jeho nosným oborem bude tradičně obrábění a tváření. Pozornost bude opět věnována i digitalizaci průmyslu. 62. ročník veletrhu očekává 80 tisíc odborníků, kteří přijedou od 5. do 9. října na brněnské výstaviště za novinkami více než 1600 dodavatelů průmyslových technologií.

Digitální továrna, cirkulární ekonomika i start-upy

Návštěvníci MSV budou mít jako vloni opět příležitost vidět transformaci průmyslu spojenou s nástupem digitálních technologií. „Ukážeme znovu digitalizaci napříč všemi obory a výstavními halami, chystáme i úspěšnou expozici Digitální továrna 2.0,“ říká ředitel MSV Michalis Busios. Na minulém ročníku mělo premiéru téma cirkulární ekonomika neboli systém opětovného využívání materiálů, které jsou udržovány co nejdéle v oběhu. I letos se budou prezentovat cirkulární inovace v průmyslových firmách. Díky spolupráci s Ministerstvem průmyslu a obchodu bude na veletrhu zastoupeno také téma start-upů. Samozřejmě se uskuteční soutěž nejlepších inovativních exponátů o zlaté medaile MSV. Chystá se i oblíbený projekt organizovaných a komentovaných prohlídek veletrhu MSV Tour. Chybět nebude ani B2B projekt Kontakt-Kontrakt, který funguje na principu předem sjednaných schůzek.

Top přehlídka obrábění a tváření

Společně s 62. ročníkem MSV budou probíhat specializované veletrhy, které se v Brně konají jen jednou za dva roky. Prvním z nich je veletrh IMT, který zviditelňuje dominantní obor obráběcí a tvářecí stroje. Vedle zahraničních strojů určitě uvidíme i špičkové české výrobky, protože toto odvětví má u nás dlouhou tradici.

Odborné publikum dále osloví již 18. mezinárodní slévárenský veletrh FOND-EX, 25. mezinárodní veletrh svařovací techniky WELDING, 8. mezinárodní veletrh technologií pro povrchové úpravy PROFINTECH a 7. mezinárodní veletrh plastů, pryže a kompozitů PLASTEX. Tyto obory jsou v nomenklatuře MSV obsaženy každý rok, ale díky specializovaným veletrhům se na ně soustřeďuje větší zájem vystavovatelů, odborné veřejnosti i médií.


Výhodné přihlášky do konce března

Uzávěrka přihlášek pro vystavovatele spojená s výraznou slevou je k datu 31. března. V minulých letech byly nejatraktivnější plochy vyprodány již dlouhé měsíce předem, proto by zájemci neměli s přihláškou dlouho otálet.

 

Zdroj: MSV

www.msvbrno.cz

Celý článek najdete v tištěné verzi časopisu TRADE NEWS 1/2020 na str. 69.

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.