New York se otevírá českým firmám

Publikováno

AMSP ČR vytvořila společně s majiteli významného českého výrobce Meopta, newyorskou rodinou Rausnitzů, první zahraniční privátní inkubátor v USA, konkrétně v New Yorku. Inkubátor umožní našim firmám sdílet na newyorském Long Islandu kancelářské i výrobní prostory, administrativní a skladové zázemí.

Součástí projektu je právní servis, logistika na bázi týdenních kontejnerových přeprav zboží z ČR do USA a vytvoření obchodní a marketingové strategie na trzích USA. Jedním z největších benefitů je zprostředkování konkrétních obchodních kontaktů. AMSP ČR do inkubátoru malé a střední firmy pečlivě vybírá, přičemž šanci získat americkou vstupenku dostanou ty tuzemské společnosti, které již disponují vlastním výrobkem, mají ambice expandovat do USA, ovšem chybí jim dostatečné zkušenosti a kapitál. Inkubátor není omezen oborově ani produktově.

„Do konce roku chceme vybrat prvních pět firem, v příštím roce máme podobné plány. Hlavní benefit spatřuji v dlouhodobých vztazích Paula a Geralda Rausnitzových s významnými byznysmeny a bankéři v USA. Chce-li někdo v Americe uspět, kontakty jsou nesmírně cenné. Ovšem jen samotné kontakty nestačí. Pokud firma nemá konkurenceschopný produkt, nemá v Americe mnoho šancí,“ uvádí Karel Havlíček, předseda představenstva AMSP ČR.

Více se můžete dozvědět 13. listopadu 2014 v  pražském hotelu Ambassador na letošním Dni podnikatelů ČR, kde se o inkubátoru bude hovořit v rámci odpoledního Exportního fóra zaměřeného na příležitosti v USA.

Zdroj: AMSP ČR

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.