MPO zveřejňuje druhou výzvu k programu COVID - Nájemné, žádosti můžete podávat od příštího týdne

Publikováno

Ministerstvo průmyslu a obchodu zveřejnilo druhou výzvu programu COVID - Nájemné. Žádosti bude možné podávat od 21. října 2020 do 21. ledna 2021, a to elektronicky přes informační systém dostupný na webu mpo.cz.

„Ve druhé výzvě jsme operativně reagovali na požadavky restaurací a dalších podniků. Program vláda schválila ve středu a dnes tedy zveřejňujeme plné znění výzvy. Podnikatelům přispějeme 50 procent z celkového nájemného za třetí čtvrtletí 2020,“ říká vicepremiér a ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček a dodává: „Nově už není přiznání dotace podmíněno slevou pronajímatele tak, jako tomu bylo u první výzvy.“

Maximální výše podpory činí deset milionů korun na všechny provozovny jednoho žadatele,“ říká náměstkyně pro zahraniční obchod Martina Tauberová a dodává: „Platí, že maximální výše podpory v částce deset milionů korun z výzvy 1 a výzvy 2 v programu COVID – Nájemné se nesčítají. I nadále musí žadatel kontrolovat nepřekročení Dočasného rámce EK ve výši 800 tisíc eur.“

Dotace bude proplácena ex-post po uhrazení částky žadatelem pronajímateli. MPO má pro druhou výzvu připravenu částku 1,2 mld. Kč.

Pokud se žadatel do systému AIS MPO registroval již v první výzvě, nová registrace nebude nutná. Ověření identity žadatele bude probíhat prostřednictvím prostředku pro elektronickou identifikaci. Podrobnosti o jednotlivých prostředcích elektronické identifikace jsou na webu eIdentita.cz. Všechna potřebná potvrzení a formuláře jsou pro žadatele připraveny v informačním systému. Procesem podání žádosti systém žadatele provede.

Nejčastější otázky a odpovědi k celému programu jsou k dispozici na portále BusinessInfo.cz

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.