Podeváté vyhlášeny nejlepší rodinné firmy roku

Publikováno

Soutěž Equa bank Rodinná firma roku organizuje již devátým rokem Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR). V letošním ročníku se do soutěžního klání přihlásilo celkem 48 rodinných firem. Generálním partnerem soutěže je Equa bank, partnery společnosti Deloitte, Amper Market a Slavia pojišťovna. TRADE NEWS je od začátku jejím mediálním partnerem

Tato soutěž hledá inspirativní příběhy rodinných firem, které úspěšně překonaly mnohá úskalí v podnikání, zakládají si na dobrém jménu, čestném jednání a tradici, kterou zamýšlejí zachovat prostřednictvím svých následníků i pro další generace. Rodinné firmy podnikají promyšleně, odpovědně, v dlouhodobém horizontu a také pomáhají v místě, kde působí. Je pro ně důležitá i podpora rodiny v podnikání či sdílení zkušeností.

Vítězové volení porotou jsou vyhlašováni ve dvou kategoriích: Malá firma (do 50 zaměstnanců s obratem do 10 mil. eur) a Střední firma (do 250 zaměstnanců s obratem do 50 mil. eur). Z každé kategorie porota vybírá pět nejlepších firem a z této TOP desítky volí široká veřejnost svého vítěze v Ceně veřejnosti.

Rodinné podnikání zažilo v letošním roce několik přelomových okamžiků, a to spuštění registrace rodinných podniků, mezi které se zaregistrovalo již více než 400 firem, ale také koronavirovou krizi, v níž se rodinné společnosti ukázaly jako opravdový tahoun. Částky, které chtějí zejména ony investovat, jsou příslibem oživení české ekonomiky.

Vítězové soutěže Equa bank Rodinná firma roku 2020 byli slavnostně oceněni v rámci tradiční nejvýznamnější akce AMSP ČR – Dne podnikatelů České republiky, který se letos uskutečnil mimořádně až 11. prosince v Praze, a to online formou z hybridního studia.

Vítězové v soutěži Equa bank Rodinná firma roku 2020

Kategorie Malá firma:

  1. místo: ASIO NEW, spol. s r.o.

Inženýrsko-dodavatelská společnost ASIO byla založena v roce 1993 a pracuje v oboru vývoje, výroby a dodávek technologií pro čištění odpadních vod, úpravu vod a čištění vzduchu. Zaměstnává 28 pracovníků a ve vedení působí dva rodinní příslušníci.

www.asio.cz

  1. místo: PEŠEK Machinery s.r.o.

Rodinná strojírenská společnost PEŠEK Machinery, založená v roce 2001, navazuje na tradice českého strojírenství výrobou strojírenských unikátů. Vyrábí hlavně strojní komplety a svařence, které vyžadují jedinečný přístup a unikátní řešení. Dodává je do všech odvětví, od automobilového průmyslu až po energetiku, a je úspěšným exportérem. PEŠEK Machinery má 20 zaměstnanců a ve firmě jsou aktivní čtyři rodinní příslušníci.

www.pesekm.com

  1. místo: QI GROUP a.s.

Společnost QI GROUP byla založena v roce 2000 pod původním názvem DC Concept. Od počátku se zabývá vývojem komplexního firemního informačního systému QI a budováním sítě partnerů. Ti podle svých oborových specializací nasazují systém u zákazníků a poskytují jim podporu při jeho provozu. Každý den s QI pracuje cca 35 000 uživatelů (z přibližně 1000 firem), jimž výrazně usnadňuje práci. QI GROUP zaměstnává 37 pracovníků a aktivně je do podnikání zapojeno šest rodinných příslušníků.

www.qi.cz

Kategorie Střední firma:

  1. místo: Beznoska, s.r.o.

Rodinná společnost věnující se již téměř 30 let vývoji, výrobě a prodeji ortopedických implantátů a nástrojů. Z tisíců různých produktů, které vyrábí, se například totální náhrada kolene ročně naimplantuje 1700 pacientům. Beznoska je středně velká společnost se zázemím v kladenském regionu, působí však na celém území ČR a na zahraničních trzích, mezi něž patří Rusko, Ukrajina, Dánsko, Bulharsko, Německo, Portugalsko, Slovensko a další země Evropské unie. Firma zaměstnává více než 100 pracovníků a ve vedení aktivně působí tři rodinní členové.

www.beznoska.cz

  1. místo + Cena veřejnosti: KUFI INT, s.r.o.

Rodinná firma KUFI INT se zabývá výrobou a prodejem tepelných čerpadel AC Heating. S jejich výrobou začala před patnácti lety a získala výsadní postavení na českém trhu. V následujících letech rozšířila své obchodní aktivity také do Irska, Německa, Belgie a na Slovensko. Ročně se prodá a namontuje více než 600 tepelných čerpadel, díky nimž se topí a chladí přibližně v 5500 domech, průmyslových a zemědělských areálech a panelových domech. Společnost zaměstnává 52 pracovníků a ve vedení stojí dva rodinní příslušníci.

https://www.ac-heating.cz/

  1. místo: DVOŘÁK – svahové sekačky s.r.o.

Společnost vyvíjí, vyrábí a distribuuje dálkově řízené sekačky Spider. Jsou chráněné patentem a představují ideální řešení pro údržbu svažitých, nepřístupných a rozlehlých ploch. První koncept sekačky vznikl v provizorních podmínkách domácí dílny v roce 2003. Přes počáteční opatrnost si sekačky brzy získaly srdce a uznání zákazníků po celém světě. Firma v současnosti zaměstnává 65 pracovníků a jsou v ní aktivní tři rodinní členové.

www.spider-cz.com

Zdroj: AMSP ČR

Celý článek najdete v tištěné verzi časopisu TRADE NEWS 6 2020 na str. 7.

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.