Skupina Partners chystá spuštění banky.

Publikováno

Pomoci by ji měla spolupráce s česko-britskou Colours of Data, se kterou plánuje postavit finanční služby budoucnosti.

Konzultační společnost Colours of Data (CoD) s kancelářemi v Londýně a Praze, která je kromě Británie a Česka aktivní také v Německu, Estonsku, Maďarsku nebo na Slovensku, oznamuje spolupráci s finanční skupinou Partners, která plánuje v příštím roce spuštění vlastní poradenské Partners Banky. Ta jako nový hráč na českém trhu chce poskytovat finanční služby budoucnosti. CoD by jí měla pomoci nastavit efektivní prostředí pro digitální marketing a personalizovanou komunikaci se zákazníky a připravit ji tak na následnou zahraniční expanzi.

Obsahem spolupráce bude implementace datově řízené platformy (Exponea) pro marketingové účely. Ta by měla podpořit nejen stávající byznys Partners, ale hlavně pomoct s rozjezdem nové banky. Zmíněné řešení má bance pomoci získat očekávané množství zákazníků, rozšířit její portfolio služeb, harmonizovat portfolio digitálních a off-line kanálů a maximálně rozvinout hodnotu zákazníka napříč společnostmi ve skupině.

„Jsme velmi rádi, že můžeme být součástí této cesty a pomoct bance nastavit efektivnější prostředí nejen pro marketing, ale zejména pro osobnější komunikaci s novými i stávajícími zákazníky,“ říká Tomáš Mátl, zakladatel Colours of Data.

Řešení se stane strategickým nástrojem, jak dosáhnout plánovaných ukazatelů v kategoriích, jako je nová akvizice, cross-selling index, udržení nebo spokojenost zákazníka. Nový marketingový přístup bude odrážet očekávání zákazníků ohledně digitálního CX, relevantní finanční poradenství, užitečné nabídky a včasná oznámení na danou službu či produkt.

Petr Borkovec, generální ředitel finanční skupiny Partners: „Věříme, že naši klienti nechtějí být bombardováni nabídkou půjček kdykoli otevřou bankovní aplikaci. Proto chceme přistupovat k datům a kampaním jinak – poskytovat servis, vzdělávání o finančních službách a doporučení, která jsou pro každého relevantní, srozumitelná a cílená. Proto jsme si vybrali toho nejlepšího partnera v oblasti CRM a datové analýzy, který nám to vše pomůže vymyslet a realizovat.“  

Zpočátku by tato spolupráce měla pokrývat kromě Partners Banky také klíčový byznys Partners, tedy finančně poradenské společnosti Partners . Následovat by měly další společnosti skupiny – penzijní společnost Rentea, pojišťovna Simplea, nemovitostní fond Trigea. Řešení je připraveno tak, aby podpořilo chystanou mezinárodní expanzi.


O Colours of Data

Česká datově-analytická společnost s kancelářemi v Londýně a Praze, která úspěšně působí na několika evropských trzích. Svým klientům pomáhá využívat, s nimiž pracují a transformovat je na firmy založené na datech a zaměřené na zákazníka. Mezi jejich klienty patří společnosti nejen z České republiky a Slovenska, ale také z Velké Británie, Německa, Estonska nebo Maďarska. Více informací na www.cod.bi.

O skupině Partners

Finančně poradenská společnost Partners patří do Partners finanční skupiny, jejíž obrat překročil v roce 2020 dvě miliardy korun. Česká společnost Partners byla založena v roce 2007 a od roku 2009 je největší finančně poradenskou společností v Česku. Zásluhu na úspěchu jejího poradenství má především objektivita, nabídka exkluzivních produktů a pečlivá příprava a vzdělávání finančních poradců Partners. V současnosti má firma téměř 600 tisíc klientů, 106 poboček a 2400 profesionálních poradců. Do finanční skupiny patří také úspěšné projekty Partners investiční společnost, nemovitostní fond Trigea, Partners bankovní služby a Partners media, která provozuje weby Peníze.cz, Finmag.cz a Heroine.cz. Od července 2019 sem spadá také Simplea pojišťovna, nabízející unikátní životní pojištění a v červnu 2021 byla spuštěna penzijní společnost Rentea. Aktuálně připravuje skupina projekt vlastní Partners Banky. Více informací na www.partners.cz.


Kontakty pro média:

 

Pavel Safranek                            Tereza Píchalová

Colours of Data                             Finanční skupina Partners

Senior PR Consultant                     mluvčí společnosti

Mobil: +420 606 721 871               Mobil: +420 603 173 254

E-mail: ps@pavelsafranek.cz           E-mail: tereza.pichalova@partners.cz

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.