Česko je druhou nejatraktivnější investiční lokalitou v CEE

Publikováno

ČR je podle německých investorů v hodnocení kvality investičního prostředí v zemích střední a východní Evropy (CEE) na druhém místě za Polskem.

Vyplývá to z průzkumu německých zahraničních hospodářských komor zveřejněného Česko-německou obchodní a průmyslovou komorou (ČNOPK). Němečtí investoři hodnotí Česko oproti ostatním zemím střední a východní Evropy nadprůměrně v oblastech hospodářské stability, podmínek pro výzkum a vývoj, dále v platební morálce a také z hlediska kvality a dostupnosti lokálních dodavatelů. Naopak pod průměrem CEE Česko skončilo například v kategoriích dostupnost kvalifikované pracovní síly, státní správa, transparentnost při zadávání veřejných zakázek či boj proti korupci a kriminalita. Až 88 % německých společností působících v České republice by dnes pro svoji investici opět zvolilo Česko.

Zdroj: ČIA

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.