Česká republika se stala součástí Europe Startup Nations Alliance

Publikováno

Na posledním zasedání valného shromáždění ESNA – Europe Startup Nations Alliance – byli přivítáni čtyři noví členové, mezi kterými je díky agentuře CzechInvest i Česká republika. Jedná se tak o skvělou příležitost být součástí této iniciativy, která má za cíl prohlubovat spolupráci mezi jednotlivým zeměmi a jejich startupovými ekosystémy a společně upevňovat pozici EU jako místa, kde mohou startupy růst.

Podílet se na vzniku ESNA vnímám jako jedinečnou příležitost. Evropa je v mnoha ohledech skvělým místem pro inovační startupy, ale vysoká roztříštěnost trhu je pro začínající podniky a scale-upy obtížná. Pevně věřím, že ESNA bude tím správným hlasem, který z Evropy udělá tu nejlepší startupovou destinaci,“ říká Petr Očko, náměstek ministra průmyslu a obchodu a současný generální ředitel agentury CzechInvest.

Vize ESNA je propojit vlády členských států a národní podnikatelské orgány jednotlivých zemí Evropské unie. Jde o strategický nástroj pro budování evropského ekosystému, který může konkurovat v rámci globální ekonomiky. ESNA dává jednotlivým zemím šanci reprezentovat jejich ekosystém, spoluvytvářet podnikatelskou budoucnost Evropy a navazovat mezi sebou hodnotné kontakty. Díky vzájemné spolupráci dává národním startupovým ekosystémům EU šanci spolupracovat a společně upevňovat pozici EU jako místa, kde mohou startupy a scale-upy růst.

Během zasedání byli přijati čtyři noví členové ESNA, a to podnikatelské organizace ze Slovinska, Francie, Česka a Bulharska. Jedná se o organizace Start:up Slovenia, Business France, CzechInvest a BESCO. Do předsednické rady ESNA bylo zvoleno pět zemí: Portugalsko, Česko, Španělsko, Slovinsko a Francie. Zástupci těchto zemí jsou startupová ambasadorka z CzechInvestu Markéta Přenosilová, ředitel Startup Portugal António Dias Martins, ředitel Startup Slovenia Matej Rus, generální sekretář ScaleUp Europe Philippe Huberdeau a také kabinetní poradce španělského státního tajemníka pro digitální technologie a umělou inteligenci Alberto Gago Fernández.

Více informací o ESNA a jejích členech na www.esnalliance.eu a na stránce LinkedIn.


Zdroj:

David Hořínek

PR manažer a tiskový mluvčí

CzechInvest

+420 724 591 667

david.horinek@czechinvest.org

www.czechinvest.org

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.