Byznysové příležitosti v Polsku - Trigea investoval do logistiky

Publikováno

Nemovitostní fond Trigea patřící do finanční skupiny Partners získal v polské Wrocławi novou akvizici v podobě městského logistického parku City Logistics Wrocław II. Po logistickém areálu v Gdyni a administrativní budově MidPoint 71 ve Wrocławi se jedná už o třetí polskou akvizici, s 38 388 m2, kterou spravuje společnost Panattoni.

Byznysové příležitosti v Polsku

„Po akvizici parku Panattoni v Gdyni byla Wrocław logickým krokem k rozšíření naší přítomnosti v městské logistice. Věřím, že tento typ aktiv pomůže dlouhodobě vytvářet významnou hodnotu pro naše investory,“ říká Tomáš Trčka, ředitel nemovitostního fondu Trigea s tím, že v portfoliu fondu se jedná už o druhou městskou logistickou investici v Polsku.

City Logistics Wrocław II je rozsáhlý distribuční park, který zahrnuje dvě skladové budovy třídy A o celkové ploše více než 38 000 m2. Je 100% pronajatý a průměrná délka uzavřených nájemních smluv činí 4,2 roku. Vyznačuje se energeticky úspornými a ekologickými řešeními v souladu s požadavky certifikace BREEAM „Very Good“.

Nemovitostní fond Trigea se na polský retailový trh úspěšně zaměřil už loni a plánuje v tomto směru nadále pokračovat. „Polsko aktuálně představuje oblíbenou destinaci pro investory nemovitostních fondů. Místní ekonomika se řadí k největším ve střední Evropě a je šestá nejsilnější v celé Evropské unii. Na konci roku 2022 se navíc vrátila k růstu a vyhnula se tak recesi. Také se jí daří držet nízkou míru nezaměstnanosti, která je druhá nejnižší v unii,“ vysvětluje důvod zaměření Tomáš Trčka. Polsko se podle něj netají ambicí stát se klíčovým infrastrukturním a logistickým uzlem regionu střední a východní Evropy. Svou ambici podporuje konkrétními investicemi a výsledkem je dynamické prostředí s množstvím byznysových příležitostí.

Trigea se v roce 2022 dařilo

Nemovitostní fond Trigea má za sebou velice úspěšný rok. Jeho obrat meziročně rostl o 61 % na 121 milionů Kč, zisk dosáhl 30 milionů Kč. „Našim investorům jsme připsali 6,4 % a zhodnocení 5–7 % očekáváme také v roce 2023. Ani eurová třída nezůstala pozadu a za 9 měsíců dosáhla zhodnocení 4,65 %,“ komentuje Tomáš Trčka výsledky fondu, který klientům spravuje portfolio ve výši 6 miliard Kč. Neobává se ani letošního roku, protože neočekává, že by se ceny komerčních nemovitostí v našem regionu nějak výrazně měnily.

Nemovitostní fond Trigea vznikl v roce 2019 a v současnosti je jedním z nejrychleji rostoucích českých fondů. Zaměřuje se především na komerční nemovitosti, zejména kancelářské a obchodní budovy. Fond působí v České republice, na Slovensku a v Polsku.


Pro více informací kontaktujte:

Tereza Píchalová, tisková mluvčí Partners, tereza.pichalova@partners.cz, tel.: 603 173 254

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.