Fandíme řemeslu! na veletrzích Střechy Praha a Řemeslo Praha 2015

Publikováno

V rámci 17. ročníku veletrhu Střechy Praha a 3. ročníku veletrhu pro řemeslo, vybavení a bezpečnost práce řemeslníků Řemeslo Praha bude prezentován nový dlouhodobý projekt na podporu řemesel v ČR Fandíme řemeslu!

Projekt je první akcí tohoto druhu, kterou zahájila v roce 2014 Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR), partner veletrhu. Ve spojení s rozhodujícími cechy, Komerční bankou a za podpory Českého rozhlasu započala AMSP invazi do všech regionů a ve spojení s nejlepšími organizacemi hájícími zájmy tuzemského řemesla přesvědčuje, že investovat do kvalitního řemesla se vyplatí. Cílem projektu je vytvořit všem klíčovým cechům zázemí a jednotnou komunikační platformu vůči všem legislativním či exekutivním institucím. Prvním krokem bylo uhájení výdajových paušálů pro OSVČ z řad řemeslníků a hned dalším je návrh dílčích změn živnostenského zákona. Následuje i zvýhodněná nabídka bankovních produktů pro zapojené cechy a jejich členy.

Na veletrhu, který proběhne 22. až 24. 1. 2015 v pražských Letňanech, bude projekt prezentovaný formou společné expozice řemeslných cechů, ukázkami prací a řadou přednášek. V rámci řemeslného dne v pátek 23. ledna proběhnou přednášky a semináře pro živnostníky a řemeslné firmy a také budou předána ocenění zástupcům jednotlivých cechů za nejlepší „řemeslný počin“ – jakoukoli aktivitu cechu, která podpoří jeho členy, mladé učně nebo povědomí o řemeslu mezi širokou veřejností.

Ocenění za řemeslný počin jsou součástí grantového programu, který vyhlásila AMSP ČR ve spolupráci s Komerční bankou a profesními cechy, a budou dotována částkou 300 000 Kč. Slavnostního předávání ocenění se zúčastní i předseda představenstva AMSP ČR Karel Havlíček.

Zdroj: AMSP ČR

Celý článek najdete v tištěné verzi TRADE NEWS 6/2014 na str. 7.

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.