Úspěšní exportéři byli oceněni. Výsledky 17. ročníku Exportní ceny DHL UniCredit

Publikováno

Známe vítěze sedmnáctého ročníku soutěže Exportní cena DHL UniCredit. V kategorii Středně velká společnost obsadila první místo společnost Hit Office, výrobce potravinářského a archivačního programu patřící mezi lídry evropského trhu a řadící se mezi tři nejvýznamnější výrobce papírových tácků, misek a talířů. Vítězem kategorie Malá společnost se stala dynamicky se rozvíjející společnost Uniron s více než dvacetiletou tradicí. V současné době jsou jejími hlavními činnostmi tváření hliníkového materiálu pro sektor automotive, tváření oceli, konstrukce a výroba postupových lisovacích nástrojů.

Vítězem kategorie Globální exportér, která se letos vyhlašovala poprvé, se stala společnost 2N Telekomunikace, přední evropská firma zabývající se vývojem a výrobou produktů z oblasti ICT a fyzické bezpečnosti. Exportérem teritoria – Afrika je ryze česká firma Medica Filter, založená v roce 1991. Ocenění Nejúspěšnější klient CzechTrade dostala společnost Nate – nápojová technika, která již více než šedesát let dodává jednotlivé stroje i kompletní linky pro stáčení nápojů a jiných tekutin.

Do finálního hodnocení letošního ročníku Exportní ceny DHL UniCredit se dostalo 100 společností, z nichž cca 40 % se do soutěže přihlásilo poprvé. V kategorii Středně velká společnost soutěžilo 53 společností, 47 bojovalo o výhru v kategorii Malá společnost. Celkový obrat soutěžících firem dosáhl letos více než 18 miliard Kč, což je o necelých 6 miliard méně než v loňském roce. Podíl exportu na celkovém obratu dělal za všechny soutěžící společnosti více než polovinu, konkrétně 59,68 %.

Zakladatelem soutěže je logistická společnost DHL Express CZ, generálním partnerem UniCredit Bank. Záštitu opět převzala agentura CzechTrade, která stála u zrodu této soutěže, a Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR. Odborným garantem je společnost Coface Czech. Slavnostní předání cen proběhlo pod patronací Ministerstva průmyslu a obchodu ČR.


Vítězové Exportní ceny DHL UniCredit

17. ročník

Středně velká společnost

1. místo – Hit Office s.r.o.

2. místo – Lifefood Czech Republic s.r.o.

3. místo – Borcad cz s.r.o.

Malá společnost

1. místo – Uniron s.r.o.

2. místo – Oritest spol. s r. o.

3. místo – Sped Tempus s.r.o.

Exportér teritoria – Afrika

Medica Filter, spol. s r. o.

Globální exportér

2N Telekomunikace a.s.

Nejúspěšnější klient CzechTrade

Nate – nápojová technika a.s.


Více informací o soutěži naleznete na www.exportnicena.cz.

Celý článek najdete v tištěné verzi TRADE NEWS 6/2014 na str. 8.

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.