Na živnostníky střílet nenecháme

Publikováno

Na základě trvale zkreslujících argumentů při rétorice proti živnostníkům vyhlašuje Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR nulovou toleranci proti každému, kdo použije ve veřejné diskuzi zásadně chybné údaje.

S každým „veřejným blábolem“ cíleným proti živnostníkům bude asociace seznamovat téměř 250 tisíc podnikatelských subjektů a současně bude takové útoky medializovat. Přitom se nebrání diskuzi, ale ta musí být podložena fakty.

„Množí se chaotické argumenty kritiků OSVČ, kteří zjevně špatně informují o daních z příjmů, sociálních a zdravotních odvodech, o desítky procent se pletou počty podnikatelů a zcela nesprávně se porovnávají historická čísla se současností, aniž by si dal kdokoliv práci podívat se na metodiku výpočtu v minulosti a nyní. Ačkoliv se většina údajů dá ověřit, vítězí ideologické přesvědčení a snaha rychle marketingově zaujmout, výsledkem čehož je naprosto zkreslující pohled na reálný přínos nejmenších podnikatelů,“ říká k tomu generální ředitelka asociace Eva Svobodová.

A předseda AMSP ČR Karel Havlíček dodává: „Cílem není nikoho dehonestovat kvůli názoru, ale každý veřejný činitel si musí uvědomit, že skončila doba, kdy se podíval do internetového vyhledávače a vyřknul názor. Jejich povinností je pracovat s ověřenými údaji z věrohodných zdrojů, a pokud tomu tak nebude, musí nést odpovědnost. Rozumíme marketingové zkratce, vtipu a částečně i polopravdě. Ale nehodláme tolerovat fatální chyby, které jakoukoliv smysluplnou diskuzi dopředu posunou do jiné roviny.“

Zdroj: AMSP ČR

Celý článek najdete v tištěné verzi TRADE NEWS 2/2015 na str. 6.

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.