E.ON otevřel další plnicí stanice na CNG

Publikováno

Společnost E.ON zprovoznila na dálnici D5 v Nýřanech u Plzně svou desátou plnicí stanici na stlačený zemní plyn CNG a záhy nato další, jedinou plnicí stanici na českém území na hlavním tahu Brno – Bratislava. Do budoucna plánuje posílit pozici v oblasti CNG dopravy – jen letos chce zvýšit prodej tohoto paliva až o 50 %.

„Naším cílem je provozovat plnicí stanice tam, kde to dává smysl z hlediska dostupnosti i hustoty dopravy. Lokalita dálnice D5 tento požadavek splňuje. Nová plnička bude vůbec posledním místem, kde je možné tankovat CNG před vjezdem do Německa,“ vysvětluje Radek Patera ze společnosti E.ON Energie. „Podobně nabízí poslední možnost tankování v ČR před vjezdem do zahraničí naše nová plnička v Břeclavi na čerpací stanici Benzina v ulici Lidická.“

Otevření další plnicí stanice na CNG E.ON plánuje na červen v lokalitě České Budějovice. Podle Jiřího Lachouta ze společnosti E.ON Energie je dalším cílem zvýšit již letos prodej CNG o zhruba 40 až 50 %. V druhé polovině roku také s největší pravděpodobností otevře E.ON hned několik dalších plnicích stanic.

Zdroj: E.ON

Celý článek najdete v tištěné verzi TRADE NEWS 2/2015 na str. 10.

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.