Nespoléhejme jen na české dotace, využijme evropské!

Publikováno

AMSP ČR ve spolupráci s Komerční bankou připravila na květen a červen cyklus regionálních seminářů k dotačním příležitostem pro české podnikatele v souvislosti s otevřením nových výzev v rámci OP PIK – Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost.

Podnikatelé jsou v nich seznamováni s aktuálními podmínkami pro získání dotací v novém programovém období. Překvapivým zjištěním je velmi nízké povědomí o komunitárních programech. Jde o programy spravované a financované přímo Evropskou komisí. Nejenže podnikatelé netuší, kde informace hledat, ale často ani nevědí o dalších příležitostech v rámci Evropy.

Nejčastější dotazy se týkají možnosti registrace a validace českých MSP v rámci evropských programů, která zároveň umožňuje oslovování českých firem zahraničními partnery s nabídkou účasti v dalších mezinárodních projektech. Nejvíce ceněnou částí prezentace AMSP ČR ke komunitárním programům je část týkající se rad, tipů a doporučení českých malých a středních firem, které se evropských projektů již zúčastnily, a mohou tak předat praktické zkušenosti z mezinárodní spolupráce. Součástí seminářů jsou i informace o produktech mezinárodních finančních institucí (např. o programech Evropské investiční banky).

Zdroj: AMSP ČR

Celý článek najdete v tištěné verzi TRADE NEWS 3/2015 na str. 8. 

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.