Vše o exportu a řízení malých a středních firem

Publikováno

AMSP ČR představuje novou publikační edici zaměřenou na klíčové procesy malých a středních firem. Navazujeme tím na cyklus odborných přednášek a kurzů, které AMSP ČR připravila ve spolupráci s CzechTrade, Vysokou školou finanční a správní nebo klíčovými tuzemskými bankami.

V červnu vychází za podpory Komerční banky první publikace Řízení exportních rizik malé a střední firmy, kde přehledně popisujeme rizika obchodní, kurzová i úvěrová, která musí středně velký exportér řešit na denní bázi. Desítky zajišťovacích a obchodních schémat doplňují odborné texty, jež popisují každý krok exportní firmy při zajišťování svých pozic v zahraničí.

V srpnu představíme v partnerství s Českou spořitelnou další velmi očekávanou publikaci Řízení a financování inovací v malé a střední firmě, která se zabývá procesním pohledem na řízení provozních, produktových i strategických změn. Detailně se potom věnujeme inovacím v úseku obchodu, marketingu a výroby, jejich financování a dále inovačním bariérám, vyplývajícím rizikům a jejich eliminacím.

Konečně v září vyjde titul Řízení exportních příležitostí malé a střední firmy, ve kterém ve spolupráci s CzechTrade představíme, jak řídit průzkumy zahraničních trhů, jak připravovat analýzy nezbytné pro vstup na nová teritoria, jak sestavovat marketingové a obchodní plány a jak přistupovat k řízení personálních a finančních zdrojů.

Publikace vycházejí jako ISBN tituly v nakladatelství Eupress (VŠFS), procházejí přísným recenzním řízením a AMSP ČR je bude pro své členy a partnery distribuovat zdarma. Více na www.management-controlling.cz.

Zdroj: AMSP ČR

Celý článek najdete v tištěné verzi TRADE NEWS 3/2015 na str. 9.

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.