Pro více než půl milionu živnostníků uhájila AMSP ČR daňové slevy

Publikováno

Po náročných vyjednáváních s ministrem financí Andrejem Babišem se Asociaci malých a středních podniků a živnostníků ČR podařilo udržet stávající systém daňových slev až do výše 25 tisíc korun na každého živnostníka využívajícího paušály. Celkem se tak jedná o 530 tisíc OSVČ. Součástí dohody je i plošné „zastropování“ všech paušálů na částku 2 miliony korun.

Původní návrh Ministerstva financí ČR, který obsahoval zrušení daňových slev a současně navrhoval možnost odečíst sumu na dítě a manžela nebo manželku, kteří nepracují, tedy nakonec nebyl zaveden v platnost. Jednání s ministrem Babišem a jeho daňovým týmem vedli za AMSP ČR její předseda Karel Havlíček a generální ředitelka Eva Svobodová. Karel Havlíček k tomu dodává: „Jsme rádi, že zvítězil zdravý rozum a že nejmenším živnostníkům nebude žádná sleva odebrána. Musím ocenit fakt, že ministr Babiš jednal po celou dobu velmi věcně a korektně a že jsme během několika dní došli k rozumnému závěru. Jednání byla poměrně komplikovaná, neboť se stala součástí předvolebního boje a byla ostře sledována médii. Ústupek v podobě omezení dvěma miliony korun obratu i u tzv. 80% paušálů považujeme za přijatelný kompromis, který se nijak nedotkne těch nejmenších, což bylo od počátku naším hlavním cílem. Tento ústupek jsme před konečnou dohodou nechali bleskurychle odsouhlasit devíti řemeslnými cechy.“

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.