Vyhlášeny královny drobného podnikání

Publikováno

Nejen manažerky, ale již i drobné podnikatelky mají své vzory. AMSP ČR, Raiffeisenbank a ŽENY s.r.o. v létě 2015 vyhlásily grantový program Podnikavá žena s cílem podpořit začínající podnikatelky na jejich startu, a to zejména matky s malými dětmi nebo ženy 50+.

Na největší akci pro malé a střední podniky v roce – Dni podnikatelů České republiky organizovaném AMSP ČR na začátku listopadu v pražském hotelu Ambassador – bylo mezi deset z nich rozděleno celkem 100 000 korun.

Z 54 přihlášených žen a jejich podnikatelských příběhů vybrala porota 20 nejzajímavějších, z nichž na základě hlasování veřejnosti vzešla finálová desítka. „Dlouhodobě podnikavé ženy podporujeme nikoliv z důvodů sociálních, ale čistě proto, že ženy začínají patřit ke klíčovým elementům tuzemského obchodu. Jejich počet roste mimořádným tempem, jsou odolné, rafinované a dosahují velmi slušných výsledků. Naším cílem je přesvědčit je, že jejich schopnosti a kvalita práce je nejenže dobře uživí, ale že jejich aktivita bude mít pozitivní dopad na obnovování řemesel, tradic a zkvalitňování služeb,“ říká Karel Havlíček, předseda představenstva AMSP ČR.

Více informací: www.podnikavazena.cz

Zdroj: AMSP ČR

Celý článek najdete v tištěné verzi TRADE NEWS 6/2015 na str. 8.

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.