Novinky projektu, který si cení českých podnikatelek

Publikováno

Začátkem května se sešla porota a partneři 9. ročníku projektu Ocenění Českých Podnikatelek. Projekt, který oceňuje české ženy-podnikatelky, podporuje hrdost a české úspěchy i podnikatelky samotné.

Partneři a porotci zasedli ve stylové restauraci V Zátiší, aby hovořili nad novinkami 9. ročníku projektu, který každoročně vrcholí galavečerem s představením vítězek ve třech hlavních kategoriích. Ženy se budou moci přihlásit v období od 7. června do 23. září. Přihlášením získají nejen možnost stát na stupních vítězek, ale rovněž členství v klubu českých podnikatelek s řadou benefitů.

Pokud oceňujeme podnikatelky, tak jim pomáháme, aby i ony ocenily svůj byznys. Říkáme jim, že podnikání má cenu. Říkáme jim, že jejich firma má cenu. Říkáme jim, že jejich myšlenky, nápady, produkty mají cenu. A proto si zaslouží, aby je někdo ocenil. Již 9. rokem vyhlašujeme Ocenění Českých Podnikatelek, již devět let budujeme hrdé Česko,“ říká zakladatelka projektu Helena Kohoutová. Samotný projekt by podle ní měl být pro podnikatelky inspirací a podporou.

Mimo jiné bylo představeno zcela nové logo projektu. Česká lvice, která byla vytvořena speciálně pro tento projekt, symbolizuje svoji hrdost a velikost. Ostré tvary odkazují na český křišťál, na symbol prestiže a české jedinečnosti ve světě. OCP červeno-růžová barva zastupuje ženský a kreativní prvek. Proto je zachována logika barevného propojení slov „Ocenění“ a „podnikatelek“. OCP modrá nahradila původní šedou. Díky tomu je celé logo více zaměřené na národní cítění a hodnoty. Barevně spojené jsou slovo „českých“, znak „C“ a symbol lvice, aby bylo na první pohled patrné, že se jedná o prestižní české ocenění. Na principu a kompozici nového loga vzniklo další logo, které ztvárňuje jednu ze základních hodnot celého projektu – „BUDUJEME HRDÉ ČESKO“.

Projekt Ocenění Českých Podnikatelek – OCP podporuje a oceňuje české podnikatelky. Hodnotí se jedinečná kombinace tvrdých čísel a osobních podnikatelských příběhů. V Ocenění Českých Podnikatelek dojde uznání společenská odpovědnost držená v rukou českých žen a jejich vliv na celkovou kultivaci podnikatelského prostředí. Do OCP se mohou podnikatelky přihlásit na doporučení odborného garanta CRIF – Czech Credit Bureau, který jejich firmu doporučil na základě analýzy účetních závěrek za poslední tři roky. Dále musí jejich firma mít minimální roční obrat od 10 milionů Kč a hodnocení iRating ve stupních 1–11, být plně v českých rukou a doba podnikání musí být nejméně 4 roky. Za dobu existence prošlo soutěží již 101 832 podnikatelek, ze kterých postoupilo 2549 semifinalistek, a z nejužšího výběru 328 finalistek bylo nakonec oceněno 77 vítězek.

www.oceneniceskychpodnikatelek.cz

Zdroj: Helas

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.