Pojďte si hrát (nejen) se světlem

Text a foto Lunamies® Publikováno

Myslíte, že je možné obejmout světlo? Česká designová značka Lunamies® se o to snaží. „Podporujeme hravost a kreativitu. Naši malí i velcí zákazníci společně s námi vytvářejí originální dekorace, třeba do dětského pokoje, na narozeninovou oslavu, ale také do mateřských škol nebo hračkářství,“ říká Petra Kubíčková, jedna ze zakladatelek této mladé firmy.

Lunamies® spojuje světlo a textil. Myšlenka uzrála v hlavách dvěma kamarádkám, ale hlavně maminkám, Samantě Budinové a Petře Kubíčkové. „Obě jsme dříve pracovaly ve velkých reklamních agenturách, a protože nám na mateřské chybělo kreativní prostředí a chtěly jsme zužitkovat předešlé zkušenosti, rozhodly jsme se podnikat s novým produktem pro děti. Cílem bylo vytvořit něco neotřelého, co vydrží roky a neskončí po sezoně nebo jednom použití v koši. Zákazník si může naše girlandy tvořit postupně, dokupovat dětem dalšího ‚kamaráda‘ v podobě zvířátka nebo jiného textilního motivu, který se jinak dá také z gir­landy sundat a poslouží samostatně. Anebo si vytvořit svou originální dekoraci pro jakoukoli oslavu,“ vysvětluje Petra Kubíčková.

V současné době značka rozšiřuje své působení a přináší na český trh novou butikovou agenturu Stories by Lunamies®, která se soustředí na oblast designu prodejních prostor se zaměřením na dětský sortiment. „Pokud dětem vytvoříte správné prostředí, chováte se k nim s respektem a motivujete je, má to na ně naprosto zásadní pozitivní vliv. Prostřednictvím osobní prezentace, ať v kamenném obchodě ve formě atraktivní výlohy či originálního dětského koutku nebo na prodejních festivalech, mají naši klienti větší šanci přenést na své malé i velké zákazníky emoci a příběh,“ doplňuje spolumajitelka Samanta Budinová. 

Zdroj: Lunamies®

Celý článek si přečtěte v tištěné verzi TRADE NEWS 1 / 2024 na straně 67.

Štítky Profiliga firem, Kreativní průmysl, Nastartujte se, KB

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.