Finance a pojištění

Jan Procházka: Globální obchod zažívá revoluciNaše firmy ji zvládají

thumbnail

Pandemie covidu-19 působí jako urychlovač nastartovaných revolučních trendů. V jejich důsledku budou výrobní řetězce zítřka kratší a role Číny ve světové ekonomice (i proto) jiná. O podrobnostech hovořil v rámci listopadového ekonomického fóra „Kostelec“ zakladatel pořadatelské konzultační společnosti Alter Eko Roman Chlupatý s generálním ředitelem Exportní garanční a pojišťovací společnosti (EGAP) Janem Procházkou.

Štítky Globální obchod, EGAP

číst celý článek

Kde získat finance nejen na inovaceBanka pomůže najít i vhodné projekty

Naše společnost se zabývá povrchovými úpravami odlitků zejména pro německé slévárny. V rámci dlouhodobé snahy o maximální efektivitu zvažujeme investice do inovací ve výrobním procesu, pořízení pokročilých výrobních technologií a také další snižování energetické náročnosti našeho provozu včetně technologických linek. Jaké existují v tomto směru dotační nebo jiné podpory? Může nám banka pomoci vybrat a nadefinovat vhodné projekty z našeho plánu investic a obnovy majetku? Mgr. Olga Kupec, Ph.D., majitelka a jednatelka společnosti Abydos, s.r.o.

Štítky KB, Finance, Inovace

číst celý článek

Petr Skula: V Partners máme silnou společnou vizi

thumbnail

Světu vládnou protipandemická opatření, lidé i celé státy mění své chování. Mění se i způsob podnikání v oboru finančního poradenství? Doporučují nyní poradci Partners svým individuálním či firemním klientům nové strategie? „Vlastně ani ne,“ s klidem prohlašuje manažer Petr Skula, „dlouhodobě se snažíme připravovat klienty na nenadálé situace, takže většina z nich má vytvořené krátkodobé i dlouhodobé rezervy a dnes jsou za ně rádi.“

Štítky Partners

číst celý článek

Jitka Haubová: Vytvořit kvalitní finanční zázemí i v době krize považujeme za své poslání

thumbnail

V době uzávěrky tohoto TRADE NEWS se na nás pomalu valila druhá koronavirová vlna. Tedy alespoň podle některých oficiálních informací. Toto ovzduší ovlivnilo i setkání s Jitkou Haubovou, která se před pár měsíci stala první ženou v historii boardu Komerční banky. Po téměř osmi letech svého působení v korporátním a municipálním bankovnictví přesídlila do „back office“ a stala se provozní ředitelkou. Má na starosti tu část banky, bez jejíhož stoprocentního fungování by byl život v karanténě nemyslitelný, protože bychom nemohli za nic zaplatit a ekonomika by přestala fungovat.

číst celý článek

Vracíme věci do pořádkuUž 25 let

thumbnail

S tímto mottem přišla na začátku roku Česká podnikatelská pojišťovna (ČPP), která slaví čtvrt století svého úspěšného fungování. V tu dobu nikdo netušil, co všechno letošek přinese a že plánované oslavy přehluší covid-19. „Koronavirová krize je zatěžkávací zkouškou jak pro firmy, tak pro jednotlivce. Prověřuje v první řadě jejich odolnost. A pro nás to mimo jiné znamenalo, že heslo, které jsme si pro naši výroční kampaň zvolili, dostalo silnější akcent. Obstáli jsme a cítíme ještě větší odpovědnost,“ říká Jaroslav Besperát, předseda představenstva a generální ředitel ČPP.

Štítky ČPP

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.