Nové technologie

Cesta (č)i cíl: Kdo zasíťuje svět, vyhrává. Komu se to podaří napříště?

thumbnail

Svět musí do infrastruktury zainvestovat ročně 3,5 bilionu dolarů, tedy ekvivalent hospodářského výkonu Německa. Většina rozvíjejících se i rozvinutých zemí přitom v tomto smyslu selhává, vyplývá z aktuální analýzy Global Infrastructure Hub. Pobídkou by jim napříště měl být strategický rozměr dálnic všeho druhu, právě ten ale může být také zdrojem konfliktů, jak ukazují stávající „5G války“. Podrobnosti na platformě Alter Eko diskutovali globální stratég z poradenské společnosti Save & Capital Roman Chlupatý a politický geograf vyučující na Karlově univerzitě Michael Romancov.

číst celý článek

Z Vysokého Mýta na africký kontinentAutobusy za téměř 2,4 miliardy

thumbnail

Státní exportní pojišťovna EGAP podpořila vývoz českých autobusů z Vysokého Mýta do Afriky. Společnost Iveco Czech Republic jich dodá 400 do Pobřeží slonoviny, dalších padesát jich poputuje do africké země z mateřské společnosti Iveco France. Financování exportu zajišťuje ČSOB, zatímco EGAP poskytuje pojištění jejího bankovního úvěru. Dvouletý kontrakt do pobřeží slonoviny bude letos dokončen. Celková hodnota vývozu dosahuje téměř 2,4 miliardy korun.

Štítky Afrika, Pobřeží slonoviny, Pojištění exportu, EGAP

číst celý článek

Toronto: Nejrychleji rostoucí technologický hub v Severní Americe

thumbnail

Kanada má ve světě skvělou pověst – i v České republice je známá jako přátelská, mírumilovná a nekonfliktní země s krásnou přírodou a kvalitním hokejovým týmem. Vnímat ji ale jako ideální místo pro práci a byznys v oblasti nejvyspělejších technologií? Právě nyní zažívá svůj okamžik technologického rozkvětu a v čele s Torontem se stává uznávaným technologickým centrem.

Štítky Kanada, Startupy, CzechInvest, Nové technologie

číst celý článek

USA jsou nejen kolébkou oboru IT, ale i Průmyslu 4.0

thumbnail

I když nápad na první programovatelný počítač se vylíhl v hlavě Angličana, tedy konkrétně anglického matematika a filozofa Charlese Babbage už v první polovině 19. století, počítačová éra odstartovala až o sto padesát let později v USA. Na svět totiž přišlo zařízení IBM PC s modelovým číslem 5150, které si mohl dovolit koupit i běžný spotřebitel. Ruku v ruce s tím se zrodil na americké půdě i internet a průmysl informačních technologií tu zapustil hluboké kořeny.

Štítky USA, Nové technologie, Dotace EU, KB

číst celý článek

Cílíme jen na unikátní aplikaceProto nepotřebujeme ani prodejní síť

thumbnail

Málokdo z nezasvěcených by asi hledal v srdci Českého ráje v Turnově ryze českou firmu, která je světovým lídrem ve vývoji, výrobě a zpracování syntetických krystalů se zaměřením na specializované aplikace pro vědu a high-tech průmysl. „Mezi naše zákazníky patří téměř výhradně přední společnosti ve vyspělých zemích Evropy, Spojených státech, Japonsku, Jižní Koreji, v poslední době i Číně a Izraeli,“ říká majitel a jednatel turnovské společnosti Crytur Jindřich Houžvička.

Štítky Věda, Výzkum, Inovace, Hightech

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.