Od energetického poradenství až po udržitelné financováníKompletní nabídka jen u KB

Text David Formánek Foto Shutterstock Publikováno

Před pár měsíci došlo na tuzemském trhu k významné akvizici: součástí Skupiny Komerční banky se stala přední poradenská společnost v oblasti energetiky a životního prostředí Enviros. Co to přináší firmám v době, kdy slovo energie je téměř každodenně skloňováno?

KB Advisory

Už tři roky poskytujeme klientům ze soukromého či veřejného sektoru prostřednictvím naší společnosti KB Advisory poradenské služby v oblasti energetiky, obnovitelných zdrojů, dotací a výběrových řízení. Jde například o energetické posudky a audity, zpracování a administraci dotačních projektů atd. Právě naši energetičtí specialisté pomáhají klientům s řešením aktuálně žhavých témat, jako je omezení závislosti na ruském plynu, s návrhem energeticky úsporných opatření nebo využitím OZE. V oblasti dotací pak stavíme na našich zkušenostech se zpracováním projektů, a to již od roku 2008. Za tu dobu jsme pro klienty pomohli získat z EU dotace ve výši více než 4 miliardy korun. V objemu financování se pak jedná o úvěry přes 100 miliard korun.

Enviros

Enviros je nejvýznamnějším tuzemským hráčem mezi poradenskými společnostmi zabývajícími se energetikou a environmentem. Působí rovněž jako nezávislý poradce pro financování energeticky úsporných projektů a projektů obnovitelných zdrojů pro řadu významných firem a institucí na středoevropském trhu. Za svou téměř třicetiletou existenci pomohl na 2500 klientům z více než padesáti zemí světa zrealizovat přes 4000 projektů v oblasti optimalizace energetického hospodářství, obnovitelných a inovativních energetických zdrojů, úspor energie, minimalizace odpadu či oběhového a bezuhlíkového hospodářství.

KB Advisory a Enviros

KB Advisory a Enviros mají za sebou řadu realizovaných společných aktivit. Ať již se jednalo o konkrétní klientské projekty nebo například technickou asistenci Envirosu při nabídce úvěrového programu KB se zárukou Evropské investiční banky určeného na financování energeticky úsporných projektů.

Začleněním Envirosu do Skupiny KB se tak stáváme jednoznačným poradenským lídrem s velice specifickým know-how v oblasti energetiky a ESG. A také jedinou bankou schopnou poskytnout firmám, municipalitám či veřejným institucím kompletní škálu služeb od poradenství až po udržitelné financování. Věřím, že z tohoto spojení budou primárně profitovat společnosti, pro které je udržitelné podnikání nejen významnou hodnotou, ale chtějí také aktivně eliminovat dopady současné energetické krize na svůj byznys či provoz.

Text: David Formánek

Foto: Shutterstock

Celý článek si přečtěte v tištěné verzi TRADE NEWS 4 / 2022 na straně 67.

Štítky Energetika, ESG, KB

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.