Středozápadní Evropa v obrazu anamorfních map

Publikováno
thumbnail Německo thumbnail Česká republika thumbnail Švýcarsko thumbnail Rakousko thumbnail Polsko

Region zahrnuje země střední a západní Evropy, které vždy měly a mají vzhledem k ostatnímu světu i zbytku kontinentu vynikající polohu.
Západoevropské státy – Británie, Francie, Nizozemsko a Belgie – před staletími ovládaly prostřednictvím svých kolonií většinu světa a odstartovaly průmyslovou revoluci. Dodnes patří k nejvyspělejším zemím.
Centrální část starého kontinentu v čele s Německem nabývá stále většího významu. Zásluhu na tom má nejen ekonomická supervelmoc Německo, tradičně bohaté Švýcarsko a Rakousko, ale i dosud nevyužitý potenciál bývalých socialistických států v čele s Polskem a Českou republikou. V zemích středozápadní Evropy žije necelá dvacetina světové populace, která vytváří přes šestinu globálního HDP. To znamená, že na jednoho obyvatele produkuje téměř 4,5krát více zboží a služeb než zbytek světa.
V mnoha průmyslově vyspělých zemích, Německo a ČR nevyjímaje, představuje automobilový průmysl nejdůležitější odvětví. Proto jsme se na vedlejší straně zaměřili na některé komodity spojené s tímto sektorem.

Anamorfní mapa - Hrubý domácí produkt / Počet obyvatel

Anamorfní mapa - Import hlibíkových tyčí, prutů a profilů / Import motorových vozidel pro zvláštní účely

Anamorfní mapa - Import převodovek a převodových skříní / Import závěsných systémů včetně tlumičů

Celý článek si přečtěte v tištěné verzi TRADE NEWS 4 / 2017 na straně 52-53.

Štítky Evropa, Středozápadní Evropa, Strojírenství

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.