Neumíme všechno, ale co děláme, děláme co nejlépe

Text Jana Jenšíková Foto Archiv AMSP ČR Publikováno

Na otázky TRADE NEWS odpovídá generální ředitelka AMSP ČR Eva Svobodová.

Kdybyste měla jmenovat tři věci, které se asociaci v poslední době nejvíc povedly, které by to byly?

Za prvé je to rozšíření členské základny, a to nejen o individuální, ale zejména o kolektivní členy. Dlouhodobě nás sleduje řada firem a organizací, které se pak dobrovolně rozhodnou k užší spolupráci.

Za druhé je to zcela určitě rozjezd pěti klíčových vlastních projektů asociace, a to SVOU CESTOU pro začínající podnikatele, FANDÍME ŘEMESLU pro podporu řemesel a zvýšení prestiže cechů, PODNIKAVÁ ŽENA zaměřená na ženy jakéhokoliv věku, které se rozhodly vstoupit do podnikání a realizovat tak svůj sen, RODINNÁ FIRMA věnující se aktuálnímu tématu nástupnictví a generační výměny ve firmách a v neposlední řadě MALÝ OBCHOD zaměřený na drobné podnikání v oblasti gastra a maloobchodu, zejména v souvislosti s připravovanou elektronickou evidencí tržeb.

A za třetí je to respekt nejen u členské základny, ale i u partnerů, spolupracujících organizací, ministerstev a dalších významných institucí včetně médií. Reagujeme na všechny dotazy členů, nečlenů i novinářů nejdéle do 48 hodin. Viditelně hájíme zájmy těch nejmenších podnikatelů, kteří nikoho příliš nezajímají, pokud není před volbami. Za úspěch považujeme například uhájení 80 % výdajových paušálů pro řemeslníky a zemědělce nebo odložení zavedení elektronické evidence tržeb pro všechny ostatní živnosti mimo gastra a maloobchodu. Zakládáme si na odbornosti, praxi a zejména faktu, že nejsme spojeni s žádnou politickou stranou. Nejsme úřad.

A co se naopak nepovedlo?

Rozjet všechny projekty naplno.

Pokusíte se s tím letos něco udělat?

Procházíme bouřlivým evolučním vývojem, který klade obrovský tlak na výkon a rychlost, proto jsme posílili personální kapacitu a spektrum partnerů.

Jaké hlavní úkoly před vámi tedy stojí letos?

Nezklamat členy a partnery a zachovat si jejich přízeň. Neumíme všechno a neděláme všechno. Ale to, co děláme, se snažíme dělat opravdu dobře.

Celý článek si přečtěte v tištěné verzi TRADE NEWS 1 / 2015 na straně 7.

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.