Novinky

Vláda schválila návrh na posílení kapitálu EGAP. Umožní to pojišťovat vývoz na Ukrajinu

Vláda schválila návrh Ministerstva průmyslu a obchodu a Ministerstva financí na posílení kapitálu Exportní garanční a pojišťovací společnosti (EGAP) za účelem pojištění vývozních úvěrových rizik na Ukrajinu. Po začátku ruské agrese EGAP zastavila pojištění vývozu českých firem na Ukrajinu. Obnovení státní podpory povede k uchování a posílení vazeb českých podnikatelů na tamní trh a přinese nové obchodní příležitosti a zvýší tak šance pro zapojení českého byznysu do budoucí obnovy Ukrajiny. Celkem půjde o podporu ve výši 339 milionů korun.

Publikováno

celá novinka

NRB přináší bezúročné úvěry na zelené investice

Národní rozvojová banka (NRB) a Ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO) připravily pro malé a střední podniky úvěrový program na podporu jejich dalšího rozvoje, který zároveň přispěje k plnění klimatických cílů a zelené transformaci. Program „Podřízené úvěry – NPO“ nabídne firmám bezúročné financování kombinované s komerčním úvěrem, z něhož budou moci financovat pořízení dlouhodobého majetku. Příjem žádostí bude spuštěn 15. září 2023.

Publikováno

celá novinka

Startuje 11. ročník soutěže Nastartujte se. Rozdělujeme více než 1 000 000 Kč. Přidáte se?

Máte v hlavě skvělý nápad a chcete začít podnikat? Tak právě teď je ta nejlepší příležitost. Od 1. května můžete registrovat své projekty do grantového programu Nastartujte se od Komerční banky. Tento program je určen na podporu začínajících podnikatelů.

Publikováno

celá novinka

Partners startují unikátní produkt - Double Speed rizikový fond

Cílí na dvojnásobek zhodnocení akciových trhů

Publikováno

celá novinka

Tomáš Nidetzký se stal předsedou představenstva NRB

Tomáš Nidetzký je od května 2023 předsedou představenstva Národní rozvojové banky (NRB). Ve funkci nahradil Jiřího Jiráska, jenž vedl banku od ledna 2016. Jeho cílem je v čele NRB posílit význam návratných finančních prostředků v české ekonomice, které budou dlouhodobě podporovat hospodářskou politiku státu.

Publikováno

celá novinka

NRB pokračuje ve financování úsporných opatření. Firmám nabídne výhodné úvěry a finanční příspěvek

Národní rozvojová banka (NRB) a Ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO) připravily pro podnikatele bez rozdílu velikosti pokračující program na podporu snížení energetické náročnosti jejich provozů. Nové úspory energie jsou určeny k realizaci projektů po celé České republice mimo region hlavního města Prahy a firmy o ně budou moci žádat od 27. dubna letošního roku.

Publikováno

celá novinka

Přes miliardu korun na digitalizaci podniků. MPO vypsalo dvě nové výzvy

Ministerstvo průmyslu a obchodu vyhlásilo výzvu na podporu digitalizace podniků z Operačního programu Technologie a aplikace pro konkurenceschopnost (OP TAK), ve které je připraveno 500 milionů korun. MPO také vyhlásilo pátou veřejnou soutěž v programu The Country for the Future (CFF) v podprogramu 3 „Inovace do praxe“. Tam je k dispozici 550 milionů korun z Národního plánu obnovy.

Publikováno

celá novinka

Národní rozvojová banka a MŽP spouští program bezúročných úvěrů pro podnikatele

Národní rozvojová banka (NRB) a Ministerstvo životního prostředí (MŽP) připravily ve vybraných regionech ČR program bezúročných úvěrů na podporu investičních aktivit malých a středních podnikatelů. Podnikatelé v uhelných regionech, tzn. Moravskoslezském, Ústeckém a Karlovarském kraji budou moci o finanční prostředky z Operačního programu Spravedlivá transformace žádat od 17. dubna letošního roku.

Publikováno

celá novinka

Až 1 miliarda korun na pořízení nových technologií. MPO podpoří malé a střední podniky

Ministerstvo průmyslu a obchodu vyhlašuje I. výzvu Technologie pro MAS (CLLD) z Operačního programu Technologie a aplikace pro konkurenceschopnost na podporu malých a středních podniků (MSP). Podpora je zaměřena na pořízení nových strojů, technologických zařízení a vybavení, softwaru, IT infrastruktury a služeb. Žádosti mohou podnikatelé podávat od 1. června 2023 do 31. prosince 2024.

Publikováno

celá novinka

MSV 2023 v Brně: Jedinečná příležitost pro prezentaci nových technologií, výrobků a služeb

Jak je průmysl připraven na digitální éru? Které technologie pomohou zvýšit energetickou efektivitu a ušetřit náklady? Jaké nové obchodní příležitosti přináší měnící se svět? Odpovědi na tyto otázky budou v Brně od 10. do 13. října 2023 hledat desítky tisíc odborných návštěvníků. Uskuteční se zde totiž již 64. ročník Mezinárodního strojírenského veletrhu.

Publikováno

celá novinka
1 2 3 4 5 6 8 15 22 29

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.