Novinky

Byznysové příležitosti v Polsku - Trigea investoval do logistiky

Nemovitostní fond Trigea patřící do finanční skupiny Partners získal v polské Wrocławi novou akvizici v podobě městského logistického parku City Logistics Wrocław II. Po logistickém areálu v Gdyni a administrativní budově MidPoint 71 ve Wrocławi se jedná už o třetí polskou akvizici, s 38 388 m2, kterou spravuje společnost Panattoni.

Publikováno

celá novinka

Rok 2022: Obrat Partners dostáhl 3,5 miliardy Kč

Rok 2022 přinesl finanční skupině Partners další růst. Obrat celé skupiny dosáhl 3,5 miliardy Kč a skupina tak meziročně vyrostla o 13 %. Dařilo se zejména v oblasti pojištění a také investic. Výrazně posílila zejména pojišťovna Simplea, penzijní společnost Rentea a nemovitostní fond Trigea, dobrých výsledků dosáhla také investiční společnost Partners. Zásadním byznysovým cílem pro rok 2023 je start Partners appky a následně také Partners Banky.

Publikováno

celá novinka

NRB v roce 2022 dopomohla českým podnikům a městům k téměř 24 miliardám korun

Národní rozvojová banka (NRB) v roce 2022 napumpovala do ekonomiky téměř 24 miliard korun, to znamená o třetinu více než v roce 2021 v rámci běžné necovidové podpory. Podnikatelům poskytla podporu v objemu 22,5 miliardy korun zaručených či napřímo poskytnutých úvěrů a dalších 232 milionů korun ve formě záruk za spoluúčast, kterou musí složit cestovní kanceláře při sjednávání povinného pojištění pro případ úpadku. Celkově tak podnikatelům profinancovala 4 077 projektů. Na rozvoj veřejné infrastruktury poskytla necelou miliardu korun.

Publikováno

celá novinka

Průzkum AMSP ČR: Polovina podniků využívá principy cirkulární ekonomiky, některé nevědomky

Polovina malých a středních podniků (MSP) využívá principy cirkulární ekonomiky. Alespoň jeden z těchto principů využívají téměř všechny firmy, jen si to část z nich neuvědomuje. Vyplývá to z průzkumu, který pro AMSP ČR v rámci Roku nových technologií 2022 uskutečnila agentura Ipsos.

Publikováno

celá novinka

22. ročník Národních cen České republiky zná své vítěze

Národní ceny tradičně udělují Ministerstvo průmyslu a obchodu a Rada kvality ČR. Letošní ročník měl tři hlavní kategorie, tj. Národní ceny: za kvalitu v rodinném podnikání, za společenskou odpovědnost a udržitelný rozvoj.

Publikováno

celá novinka

30 let CzechInvestu - Investice do ČR za více než bilion a pomoc stovkám startupů

Agentura CzechInvest slaví letos 30 let od svého založení. Za svou existenci dojednala do České republiky investice, zahraniční i tuzemské, za 1,2 bilionu, které vytvořily přes 307 000 nových pracovních míst. Díky intenzivní podpoře startupů přispívá CzechInvest k upevnění pozice Česka mezi evropskými technologickými lídry. Do budoucna ještě více posílí svou pozici facilitátora inovací.

Publikováno

celá novinka

VÍTĚZOVÉ 3. ROČNÍKU - Ocenění českých exportérů

TRADE NEWS byl opět u toho.

Publikováno

celá novinka

NRB v prvních třech čtvrtletích podpořila více než 3 200 malých a středních podniků.

Národní rozvojová banka (NRB) za období prvních třech kvartálů letošního roku napumpovala do ekonomiky – v rámci podnikatelské podpory – přes 17 miliard korun, což představuje meziroční nárůst o 31 %. Výrazně vzrostl také počet podpořených projektů. Ten se zvýšil téměř o pětinu na více než 3 200. Podnikatelé nejčastěji žádají o zaručení úvěru a zvýhodněné financování investičních projektů, jako je pořízení strojů, technologií, rozšíření výroby či realizace energeticky úsporných opatření. Příprava budoucích záručních i úvěrových programů je v plném proudu.

Publikováno

celá novinka

Navýšení o 14 miliard korun na nové projekty pro Národní plán obnovy

Na návrh Ministerstva průmyslu a obchodu (MPO) vláda uložila resortům rozpracovat návrhy projektů, které mohou být zařazeny do Národního plánu obnovy (NPO). Česká republika usiluje o navýšení alokace o 14 miliard korun. S tímto navýšením je spojeno i financování reforem a investic v rámci nové energetické iniciativy REPowerEU, jež má urychlit snížení závislosti na ruském plynu.

Publikováno

celá novinka
1 2 3 4 5 6 7 8 15 22 29

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.