Novinky

Česká republika se stala součástí Europe Startup Nations Alliance

Na posledním zasedání valného shromáždění ESNA – Europe Startup Nations Alliance – byli přivítáni čtyři noví členové, mezi kterými je díky agentuře CzechInvest i Česká republika. Jedná se tak o skvělou příležitost být součástí této iniciativy, která má za cíl prohlubovat spolupráci mezi jednotlivým zeměmi a jejich startupovými ekosystémy a společně upevňovat pozici EU jako místa, kde mohou startupy růst.

Publikováno

celá novinka

Vláda schválila zastropování cen energií. Pomůže jak domácnostem, tak firmám

Vláda schválila nařízení, které stanovuje pravidla pro zastropování cen energií. Pomůže tak s vysokými cenami elektřiny a plynu nejen domácnostem, ale také malým a středním podnikatelům, vládním institucím, školám, poskytovatelům zdravotních a sociálních služeb, provozovatelům městské hromadné dopravy a dalším subjektům. Vláda také zrušila příspěvek na elektřinu, plyn a teplo (tzv. úsporný tarif) pro příští rok. Ten nahradí podpora s vyšší finanční alokací ve formě zastropování cen energií.

Publikováno

celá novinka

EuroBLECH 2022: Jak vypadá budoucnost průmyslu zpracování plechu

Přední světový veletrh odvětví zpracování plechu je zpět a otevře své brány od 25. do 28. října 2022 na výstavišti v německém Hannoveru. Na čisté výstavní ploše 88 000 metrů čtverečních předvede své výrobky a nejnovější inovativní výrobní řešení celkem 1300 vystavovatelů ze 39 zemí. Letošní ročník se ponese v duchu motta Vaše brána do chytřejší budoucnosti a bude zaměřen na nabídku inteligentních řešení a rozšířenou automatizaci a digitalizaci výrobního řetězce, které umožní dále zvýšit výrobní kapacitu a efektivitu v odvětví.

Publikováno

celá novinka

EuroBLECH 2022: What the future of sheet metal working looks like

The world’s leading trade exhibition for the sheet metal working industry is back and opens its doors from 25 – 28 October 2022 at the Hanover Exhibition Grounds in Germany. A total of 1,300 exhibitors from 39 countries are ready to showcase their latest innovative manufacturing solutions covering a total net exhibition space of 88,000 square metres. Reflected in this year’s motto ‘Your gateway to a smarter future’, EuroBLECH 2022 focuses on intelligent solutions and the ongoing automation and digitalisation of the manufacturing chain to enable an increase in output and efficiency.

Publikováno

celá novinka

63. Mezinárodní strojírenský veletrh 4. - 7. 10. 2022 Brno

Doprovodný program MSV 2022 se bude věnovat digitalizaci i energetice.

Publikováno

celá novinka

Přežijí Češi zimu? „Bude to těžké, ale zvládneme to,“ říkají

Většina Čechů (86 %) vnímá současnou hospodářskou situaci ČR jako horší než před 12 měsíci. Za hlavní příčinu považují hlavně růst cen energií (87 %). Tento názor převládá statisticky významně častěji u lidí s průměrným příjmem (93 %) a u Čechů ve věku 51–60 let (95 %).

Publikováno

celá novinka

MPO na energet. úspory ve firmách připravilo až 10 mld. Kč. Podnikatelé mohou čerpat podpor z OP TAK

Ministerstvo průmyslu a obchodu vyhlásilo I. výzvu v aktivitě Úspory energie z Operačního programu Technologie a aplikace pro konkurenceschopnost (OP TAK). Pro malé a střední podniky (MSP), ale i velké podniky, je připraveno celkem 10 miliard korun. Žádosti o podporu lze podávat od 1. září 2022 a na projekt je možné získat dotaci až ve výši 200 milionů korun. Vyhlášena zároveň byla i výzva z OP TAK, která podpoří větrné elektrárny.

Publikováno

celá novinka

EGAP pojišťuje víc exportu než před kovidem, v pol. za 24,6 mld. Pojišťovna také vymohla 1,3 mld.

Objem českého vývozu podpořeného exportní pojišťovnou EGAP dosáhl v letošním pololetí částky 24,6 miliardy korun. To je v meziročním srovnání nárůst o 27 procent, a zároveň o 16 procent víc než v pololetí předkovidového roku 2019. Pojišťovně se letos také daří mimořádně úspěšně vymáhat pohledávky. Během prvních šesti měsíců získala z obchodních případů s pojistnou událostí 1,3 miliardy korun. Případná vysoká očekávání směrem k celoročním výsledkům ovšem pojišťovna tlumí, protože do čísel ještě výrazně promluví výpadek trhů, o které připravila exportéry válka na Ukrajině.

Publikováno

celá novinka

MSV 2022: Digitální továrna 2.0 se zaměří na inteligentní digitalizaci průmyslu

Již potřetí bude součástí říjnového Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně také Digitální továrna 2.0, která se letos zaměří na inteligentní digitalizaci v různých podobách. Projekt přiblíží technologie umožňující transformaci nejen průmyslového prostředí, ale i celé ekonomiky. Cílem je pomoci zformulovat vizi změny české ekonomiky tak, aby byla úspěšná i v 21. století a v měnícím se geopolitickém kontextu.

Publikováno

celá novinka

Šestice rodinných firem získala Národní cenu ČR za kvalitu v rodinném podnikání

Posláním Národní ceny ČR za kvalitu v rodinném podnikání, kterou koordinuje Ministerstvo průmyslu a obchodu a AMSP ČR, je zviditelnit úspěšnost českých rodinných podniků a ocenit kvalitu managementu v oblasti manažerských, ekonomicko-finančních a administrativně-psychologicko-právních aktivit. Každý z účastníků získal motivační zpětnou vazbu a hodnocení nezávislé poroty, složené ze zástupců asociace a její univerzitní platformy pro family business.

Publikováno

celá novinka
1 2 3 4 5 6 7 8 15 22 29

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.