Profiliga firem

Tomáš Krajča: Oběhová ekonomika se vehementně hlásí ke slovu

thumbnail

Když zemědělský inženýr Ladislav Krajča zakládal v devadesátých letech minulého století svou společnost, začal globální obchod s vysokou zátěží pro životní prostředí teprve dramaticky nabírat na obrátkách, ale po tématu cirkulární ekonomika ještě nebylo ani vidu, ani slechu. Za třicet let se však situace radikálně změnila. Byznys s odpadem a s ním i firmy, které vyrábějí techniku pro jeho chytré využití, jsou na vzestupu.

Štítky Cirkulární ekonomika

číst celý článek

Uskutečňujeme svůj sen – moderní wellness hotel s dokonalým servisem

thumbnail

Wellness Hotel Fénix naplno roztáhl svá křídla v prosinci minulého roku, kdy po nekompromisní generální rekonstrukci opět přivítal své hosty a prakticky ihned dosáhl plné obsazenosti. Do nejmenšího detailu promyšlený projekt se podařilo věrně zrealizovat díky úvěru od České spořitelny a produktu Expanze-záruka Českomoravské záruční a rozvojové banky. „Všechno jsme vymysleli tak, abychom uspokojili co největší zákaznické segmenty. Nemusíte cestovat až na konec světa, abyste si dobře odpočinula,“ vysvětluje Michal Medek, majitel hotelu.

Štítky ČMZRB, Hotelnictví

číst celý článek

Josef Brabenec: Nesdílíme trend hledat na obchodním trhu nepřáteleRusko je pro nás stále perspektivní

thumbnail

„Na Rusko se díváme jako na dobrého obchodního partnera. Spolupráce s ním je pro nás tradiční, dlouhodobá a perspektivní.“ To jsou slova zakladatele a spolumajitele společnosti ENBRA Josefa Brabence. Česká rodinná firma je dlouholetým tuzemským lídrem nejen v dodávkách vodoměrů a měřičů tepla, ale i ve výrobě zkušeben a ve zkoušení měřidel průtoku a tepla. Hovořili jsme o ruském trhu, kde ENBRA slaví dlouhodobě úspěchy zvláště se svými zkušebnami.

Štítky Vodohospodářství, Energetika, Rusko

číst celý článek

Antonín Sahula jr.: Vždy jsme spoléhali hlavně sami na sebeI na krizi jsme připraveni

thumbnail

„Když jsem v roce osmadevadesát dal po roce a něco v Siemensu výpověď a vydal se do rodinného podniku ve vážných ekonomických problémech, mnozí kolegové se divili, že od nich se zpravidla odchází až do důchodu. Jenomže já jsem chtěl s bratrem pomoct otci postavit na nohy firmu, kterou se společníkem založil v roce 1991,“ vzpomíná Antonín Sahula jr., současný ředitel a spolumajitel druhé nejlepší Vodafone Firmy roku 2019 Středočeského kraje.

Štítky Zpracovatelský průmysl, Rusko

číst celý článek
1 13 14 15 16 17 18 19 24 36 47

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.