Česká republika

Smart city má zelenouE.ON a města společně

thumbnail

Téma smart city je velmi živé a atraktivní, ovšem protože neexistuje jednotná definice tohoto pojmu, je možné, že si každý z nás představí při jeho vyslovení něco jiného. A to je pochopitelné, protože smart city se týká mnoha aspektů života ve městě, kterým může být přisuzována různá priorita. Ve zkratce se však dá říci, že spojovacím článkem jsou moderní technologie, díky nimž se tradiční sítě stávají účinnějšími.

Štítky Smart city, EON

číst celý článek

Česká vlajka = český podílEmbraer poprvé v Česku

thumbnail

Když v polovině července do Česka poprvé zavítal prototyp vojenského víceúčelového transportního letounu KC-390 společnosti Embraer, byla to bezesporu jedna z leteckých událostí roku. A to nejen pro fanoušky letectví, kteří v hojném počtu pozorovali na okraji letiště Vodochody jeho přílet a zkušební lety, ale také pro představitele společnosti Aero Vodochody, která se podílí na vývoji a výrobě letadla, jež se má stát konkurentem známých amerických Herculů.

Štítky letectví, EGAP

číst celý článek

Česká letadla i v bondovce

thumbnail

Doby, kdy české letecké strojírenství patřilo k světové špičce, na nějaký čas bohužel zavál prach. Ještě v době nedávné nebyla oboru věnována dostatečná pozornost a světová konkurence se dostala dál. Nyní se však tuzemské úspěchy na poli leteckých inovací opět razantně připomínají.

číst celý článek

Recept na úspěch? Věřím lidem!

thumbnail

„Už dlouho mi lecjaké firmy nabízejí GPS a systém sledování služebních vozů, abych mohl odhalit černé jízdy svých zaměstnanců. Prý ušetřím až dvacet procent nákladů! A já jim říkám: ,Kdo se tím pak bude zabývat? Kdo to bude řešit a posuzovat?‘ A hlavně, vždyť bych tím urazil osmdesát procent svých lidí, kteří to dělají poctivě. Ti zbývající se budou vždycky snažit najít nějakou obezličku a výhodu pro sebe.“ Šéf Juty Jiří Hlavatý tvrdí, že čím větší dá lidem důvěru a svobodu, tím lépe se s firmou identifikují a mají lepší výsledky. A navíc – je zvyklý jít proti proudu.

Štítky Textilní průmysl, Pojištění

číst celý článek

Města musí být chytřejšíE.ON u zrodu konceptu smart cities v ČR

thumbnail

Dnes žije víc než polovina světové populace ve městech a nejpozději v roce 2050 to podle OSN bude celých 70 procent obyvatel zeměkoule, což už je neuvěřitelné číslo. Před městy tedy stojí obrovská výzva: fungovat lépe, ale s nižšími náklady, uspět v globálně propojené ekonomice a zajistit udržitelné životní prostředí pro své obyvatele. Jak na to? Budou chytřejší!

Štítky E, ON, smart cities

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.