Články autora: Adam Jareš

Německo: Známe dobře svého blízkého partnera? Češi tam investují víc než Číňané

thumbnail

Často se v poslední době hovoří o zpomalování třetí nejsilnější ekonomiky světa a největšího a nejdůležitějšího trhu Evropské unie. Skeptici dokonce varují před blížící se krizí. Podle nejaktuálnější predikce Spolkového ministerstva hospodářství má německá ekonomika letos vyrůst o půl procenta a podle mnichovského institutu Ifo z poloviny června o 0,6 %, což představuje deset let souvislého růstu. Na rok 2020 pak odborníci odhadují 1,5procentní růst. Myslíte, že to je perspektiva krize?

Štítky Německo

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy v Německu

thumbnail

Energetika V energetice jsou příležitosti v souvislosti se změnou energetické koncepce, tedy s odklonem od jádra a uhlí a příklonem k obnovitelným zdrojům energií. Očekávají se tak masivní investice do výstavby a rozvoje přenosových sítí a nových technologií pro solární, vodní a další nekonvenční…

Štítky Německo

číst celý článek

Německé strojírenství vloni dosáhlo rekordního obratu 220 miliard eur

thumbnail

Právě ve strojírenství je Česká republika šestým nejvýznamnějším importérem do Německa. Tuzemské firmy s loňským vývozem ve výši více než 4 miliardy eur za sebou nechaly i země, jako je Japonsko nebo sousední Rakousko či Nizozemsko. Český strojírenský export k našemu největšímu obchodnímu partnerovi vloni meziročně narostl o téměř 10 procent. Do těchto povzbudivých čísel je nutné počítat i český vývoz, který přes Německo dále putuje do třetích zemí. Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR ve své loňské analýze například konstatovala, že reexporty do Číny přes Německo jsou vyšší než přímý český export. Řada tuzemských vývozců se tak vědomě a někdy i nevědomě přes Německo dostává na trhy, na které by to po vlastní ose nedokázali.

Štítky Německo, Strojírenství, Podpora exportu

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.