Články autora: Archiv OCP

Adam Janek: Naším cílem je udávat trendy, v Praze i v Trenčíně

thumbnail

„Za dva roky se nám podařilo zdvojnásobit obrat i zisk,“ hodnotí Adam Janek výsledky trenčínského Očného centra Sokolík. „Tak rychle se to nepovedlo ani v Praze, tam to trvalo čtyři roky.“ Tou Prahou míní Oční centrum Praha (OCP), kde je ředitelem už sedm let. Momentálně totiž sedí takříkajíc na dvou židlích, neboť kývl na to, že vedle vedení OCP pomůže vybudovat podobně prestižní pracoviště v Trenčíně. A stal se tedy zároveň jednatelem a ředitelem slovenského Sokolíka. „Je to pro mne obrovská zkušenost, protože ač jsem po otci poloviční Slovák, mám v trenčínském kraji příbuzné a myslel jsem si, že Slovensko znám, překvapilo mne, že tam je spousta věcí jinak. Nicméně se ukázalo, že naše know-how funguje spolehlivě.“

Štítky Slovensko, Zdravotnictví

číst celý článek

Děláme to, čemu věříme

thumbnail

Oční mikrochirurg Michal Janek stál v devadesátých letech u zrodu moderní oční chirurgie v České republice. Jako jeden z prvních začal odstraňovat šedý zákal ambulantním způsobem a dnes už se počet jím provedených operací blíží ke třiceti tisícům. „Kolikrát jsme se doma místo večerníčku dívali na operace mého otce,“ vzpomíná jeho syn Adam. „Natáčel si je na sále a připravoval z nich přednášky. Zůstalo to ve mně, protože ačkoli jsem nejdříve vystudoval Filozofickou fakultu Masarykovy univerzity, pustil jsem se do studia podnikové ekonomiky a zdravotnického managementu a dnes už jsem pátým rokem v Očním centru Praha (OCP) i se svou manželkou Andreou, která je oční lékařka,“ usmívá se ředitel OCP Adam Janek.

Štítky Rodinná firma, Zdravotnictví, Inovace

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.