Články autora: Jakub Mareš

Ukrajina: hospodářství na vzestupu

thumbnail

Po krizových letech 2014 a 2015 se Ukrajina pomalu zvedá. Od roku 2016 pravidelně roste její ekonomika v průměru o 3 % ročně. K navrácení hospodářského růstu přispělo zpevnění ukrajinské hřivny, sílící domácí poptávka a reforma bankovního sektoru. Celkově lze hospodářskou situaci na Ukrajině hodnotit jako makroekonomicky stabilizovanou, avšak křehkou a s řadou rizik. Další vývoj bude záviset na implementaci reforem, především v oblasti finančního sektoru, boje proti korupci, privatizace a pozemkové reformy.

Štítky Ukrajina

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy na Ukrajině

thumbnail

Doprava a infrastruktura Na ukrajinské straně je zájem o repasované tramvaje a trolejbusy, o rekonstrukci kolejových tratí a tramvajového vozového parku, a to například ve formě společných opravárenských podniků. Příležitosti existují též na trhu osobních vozidel, kde se očekává výraznější růst…

Štítky Ukrajina

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.