V indickém Bengalúru se rozjíždí český podnikatelský inkubátor

Text a foto AMSP ČR Publikováno
thumbnail Indie

Dvacetičlenná delegace firem převážně ze strojírenských oborů, vedená v březnu AMSP ČR, ve zcela nabitém týdenním programu dojednala nejen celou řadu zakázek pro naše podnikatele, ale rovněž zahájila první tuzemský inkubátor, který je alokován v průmyslové zóně v Bengalúru.

Moderní kanceláře, kompletní právní, účetní, marketingový a obchodní servis a hlavně české zázemí s garancí našeho velvyslanectví zorganizovala AMSP ČR za podpory indického partnera Pushpak, tuzemské společnosti LIKO-S a agentury CzechTrade. Právě CzechTrade je rovněž jedním z prvních nájemníků inkubátoru, služby začala využívat společnost Tatra Trucks, LIKO-S a během mise se na angažmá v inkubátoru dohodly i firmy Brano Group, HTP, Beznoska nebo například Metaliko. AMSP ČR tím navazuje na úspěšný projekt Meohub, který připravila před dvěma roky společně s Meoptou pro naše podnikatele v New Yorku.

Libor Musil, majitel rodinné firmy roku LIKO-S, který stál za zrodem inkubátoru a finančně jej podpořil, k tomu uvádí: „S indickým partnerem spolupracujeme čtyři roky a vyplácí se to. Zpracováváme projekt postavení menšího výrobního závodu LIKO-S India, kde zavedeme výrobu příček pro indický trh a postupně výrobu svařovaných dílců pro technologické linky. Pro naše mladé i zkušené spolupracovníky je to nová zajímavá výzva.“

Velvyslanec ČR v Indii Milan Hovorka dodává: „Inkubátor potvrzuje kreativitu českých firem a jejich schopnost jít daleko za hranice naší země. Je to úžasná myšlenka, která přichází přímo od podnikatelů, a ještě více mě těší, že je to platforma zejména malých a středních firem. Potvrzuje se, že již zdaleka neplatí, že v Indii mají šanci uspět pouze velké společnosti. Je skvělé, že se Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR rozhodla po Spojených státech vybudovat podobný projekt i v Indii, inkubátor má naši plnou podporu a rádi tam budeme směřovat naše podnikatele.“

Text: AMSP ČR

Foto: AMSP ČR

Celý článek si přečtěte v tištěné verzi TRADE NEWS 2 / 2017 na straně 7.

Štítky Indie, Podpora exportu

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.