Příležitosti pro české firmy v Jihoafrické republice

Text Petr Haramul Foto Shutterstock Publikováno
thumbnail Jihoafrická republika

Energetika

Vývoj na trhu energetiky směřuje k obnovitelným zdrojům. Nejčastěji jsou poptávány solární technologie a větrné elektrárny. V současné době Johannesburg řeší novou spalovnu a výrobu energie z druhotných surovin.

Vodohospodářství

Je všeobecně známo, že Jihoafrická republika se potýká s nedostatkem vody. Otvírá se prostor pro nabídku technologií na čištění kontaminovaných vod po těžbě nerostných surovin nebo odsolovacích stanic v některých přímořských městech.

Těžební průmysl

Vzhledem ke stávající situaci a znovuotevíraní některých dolů na nerostné suroviny vzniká poptávka jak po technologických zařízeních zaměřených na těžbu, tak po jiných doplňcích spojených s provozováním těchto dolů.

Zdravotnictví

Stejně jako ve všech ostatních oborech i ve zdravotnictví nastává potřeba renovovat stávající zařízení, především nemocnice, které je třeba dovybavit. Také je poptávka po různých doplňcích stravy či lécích.

Text: Petr Haramul

Foto: Shutterstock

Celý článek si přečtěte v tištěné verzi TRADE NEWS 3 / 2019 na straně 22.

Štítky JAR

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.