Země ASEAN v obrazu anamorfních map

Publikováno
thumbnail Malajsie thumbnail Indonésie thumbnail Vietnam thumbnail Filipíny thumbnail Brunej thumbnail Laos thumbnail Thajsko thumbnail Myanmar

Sdružení národů jihovýchodní Asie (ASEAN) bylo založeno v roce 1967 a čítá deset členských států. Organizace usiluje hlavně o ekonomický růst a zlepšení sociální situace obyvatel, ale postupuje svou vlastní cestou. Spolupráce je založena na ideálech nevměšování, minimální institucionalizace, konsenzu, nepoužití síly a nekonfrontace.

Přestože region pokrývá pouhá 3 % zemské souše, žije v něm 9 % světové populace. Málokdo si uvědomuje, že samotná Indonésie je čtvrtou nejlidnatější zemí světa. Pozoruhodný je ekonomický rozměr oblasti. Kdyby bylo sdružení jedním státem, zařadil by se velikostí HDP na 6. místo na světě (po USA, Číně, Indii, Japonsku a Německu). Při výběru komodit pro anamorfní mapy jsme se řídili snahou ukázat ty, které čeští výrobci vyvážejí do tohoto velmi vzdáleného regionu nejvíce.

Anamorfní mapa - Hrubý domácí produkt / Počet obyvatel

Anamorfní mapa - Import sloučenin s aminovou funkcí / Import telefonních přístrojů

Anamorfní mapa - Import trubek a hadic z plastů / Import tříkolek, koloběžek, panenek, hraček, puzzle

 

Celý článek si přečtěte v tištěné verzi TRADE NEWS 5 / 2014 na straně 34—35.

Štítky ASEAN

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.