Články z regionu: Evropa

thumbnail Německo thumbnail Francie thumbnail Chorvatsko thumbnail Turecko thumbnail Švédsko thumbnail Makedonie thumbnail Norsko thumbnail Finsko thumbnail Dánsko thumbnail Česká republika thumbnail Švýcarsko thumbnail Island thumbnail Ukrajina thumbnail Velká Británie thumbnail Irsko thumbnail Belgie thumbnail Nizozemsko thumbnail Lucembursko thumbnail Lichtenštejnsko thumbnail Slovensko thumbnail Rakousko thumbnail Polsko thumbnail Maďarsko thumbnail Itálie thumbnail Španělsko thumbnail Rumunsko thumbnail Bulharsko thumbnail Srbsko thumbnail Bosna a Hercegovina thumbnail Černá Hora thumbnail Bělorusko thumbnail Moldavsko thumbnail Kazachstán thumbnail Slovinsko thumbnail Estonsko thumbnail Litva thumbnail Lotyšsko

Belgie je bránou do světa

thumbnail

Kolébka průmyslové revoluce a strategická křižovatka umístěná mezi velkými hráči – Francií a Nizozemskem, Německem a Británií. To je Belgie. Kromě toho, že se zde setkává sever a jih Evropy, je díky svým přístavům také významnou bránou, skrze níž oběma směry proudí zboží mezi Evropou a zbytkem světa. Právě unikátní poloha vedla k umístění evropských a euroatlantických institucí právě v Belgii.

Štítky Belgie, Exportní šance

číst celý článek

Exportujeme hlavně na Balkán a do bývalých sovětských republik

thumbnail

Brněnská společnost HIWIN je jedním z největších tuzemských dodavatelů lineární techniky. Stála například u zrodu simulátoru, který umožňuje předcházet selhání náhrad kolenních kloubů, uvedla na trh kompletní laser pro bezkontaktní dělení nekovových materiálů, prvotřídními komponenty lineárního vedení osadila největší 3D tiskárnu na světě a podílela se na vývoji tomografu s největším rozsahem polohování v Čechách, který je umístěn v Centru Excelence Telč. Tak známe HIWIN dosud. Kam firma směřuje nyní a jaké má plány?

Štítky Strojírenství, Inovace, Rusko, Balkán, Ukrajina

číst celý článek

Čím jsem na Severu déle, tím víc mě překvapuje

thumbnail

Tomáše Sniegoně budete nejspíš znát jako dlouholetého zahraničního zpravodaje a dopisovatele nebo autora mnoha knih a článků nejen o Skandinávii. Říká, že se již víc než třiadvacet let svého švédského života snaží bořit stereotypy, s jakými se ke Skandinávii přistupuje. V průběhu našeho povídání nezapřel, že je dnes víc než novinářem především historikem.

Štítky Švédsko, Dánsko, Finsko, Norsko

číst celý článek
1 13 25 37 41 42 43 44 45 46 47 49

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.