Články autora: Jiří Brodský

Příležitosti pro české firmy v Dánsku

thumbnail

Energetika V Dánsku byla zahájena rozsáhlá modernizace energetické sítě a výroby s cílem zvýšit energetickou účinnost a podíl obnovitelných zdrojů (Energy Agreement 2020). Celková hodnota investic státního i soukromého sektoru je odhadována v řádu několika desítek miliard CZK. Česká republika má v…

Štítky Dánsko, Severské státy

číst celý článek

Dánsko je země dobrých nápadů české start-upy bodují

thumbnail

Dánsko dokazuje, že na dobrém nápadu, kvalitě výrobku či služby, péči o zákazníka a schopnosti se odlišit záleží víc než na tom, kde firma vzniká. Můžete projíždět nejzazšími zákoutími Jutského poloostrova a najdete tam nejednu firmu postavenou doslova „na zelené louce“, a přitom známou po celém světě: příkladem mohou být Danfoss v Nordborgu, Bang & Olufsen ve Struer nebo Vestas v Ringkobingu.

Štítky Dánsko, Inovace, Severské státy, Startupy

číst celý článek

Obchod s Dánskem má kam růst

thumbnail

Země, která je ve světě známá vysokou úrovní ekonomické prosperity, byla v loňském roce cílem českého exportu v objemu 26 miliard Kč, což je více než hodnota našeho vývozu do Indie a Brazílie dohromady. Mimo Evropu se jistě dívat máme, ale neznamená to rezignovat na existující trendy vzájemného obchodu a nové příležitosti v evropských zemích.

Štítky Dánsko, MZV, Dopravní infrastruktura

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.