Články autora: Martina Paříková

Bulharsko: Nová společnost za pár dnů a jedno euroStejné podmínky pro domácí i zahraniční firmy

thumbnail

I když se Bulharsko stále řadí mezi nejchudší členy Evropské unie, disponuje některými předpoklady, které by mohly být pro české podnikatele zajímavé. Například patří mezi země s nejnižší daňovou zátěží v EU. V bulharské ekonomice platí jednotné sazby daní z příjmu právnických osob a daní z příjmu fyzických osob ve výši 10 %, nízké sociální pojištění a úmluvy o zamezení dvojímu zdanění. Dobrou zprávou pro naše podnikatele je i fakt, že české podíly na zisku ve společných česko-bulharských podnicích nepodléhají srážkové dani. V neposlední řadě je země finančně stabilní, neboť od roku 1998 je kurz bulharské měny zafixován vůči euru.

Štítky Bulharsko, CzechTrade

číst celý článek

Bulharsko jde nahoru

thumbnail

Čeští podnikatelé nevyhlížejí nové příležitosti jen v bohatých evropských ekonomikách, ale také na druhém konci spektra. Bulharsko, nejchudší, ale zároveň jeden ze tří nejméně zadlužených členů Evropské unie, roste letos nejvyšším tempem od roku 2008 a právem přitahuje pozornost.

Štítky Bulharsko

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.