Články autora: Nina Stredel

Pohled EU: Kolumbijský mír je bonusem pro byznys

thumbnail

Kolumbie urazila v posledních letech velký kus cesty. Zapracovala na své mezinárodní imagi a přeměnila se v atraktivní trh lačný po investicích. Mírový proces pod vedením dosluhujícího prezidenta Juana Manuela Santose byl bezpochyby hlavním tahounem důležitých změn zaměřených na zlepšení vnímání země a jejího podnikatelského prostředí stejně jako přístupová jednání do „prestižního klubu“ OECD. Oba procesy probíhaly za pozorného doprovodu zahraničních partnerů, zejména Evropské unie a USA.

Štítky Kolumbie, EU

číst celý článek

Společnost s ručením omezeným založíte v Kolumbii za deset dnůAle musíte vědět, jak na to

thumbnail

Světová banka ve svém globálním rankingu Doing Business pro rok 2017 umístila Kolumbii na solidní 59. příčku (z celkem 190) a klasifikovala zemi jako jedno z nejlepších prostředí v regionu, hned po Mexiku a Peru. Velmi dobré 2. místo si ekonomika vydobyla v dostupnosti úvěru, 16. místo co do ochrany menšinových akcionářů a například 33. v otázce řešení insolvence. Naopak nejhůře hodnoceným ukazatelem na 177. místě se stalo vynucování si plnění smluv. Je tak zřejmé, že v regionálním srovnání se jedná o vyspělé podnikatelské prostředí s relativně funkčními mechanismy a dobrými podmínkami pro obchodní aktivity.

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.