Články autora: Tomáš Jan Podivínský a Tomáš Ehler

Německé hospodářství v supervolebním roceSolidní růst pokračuje

thumbnail

Rok 2017 je u našeho největšího obchodního a strategického partnera považován za supervolební; na jaře se konaly troje volby do zemských sněmů, 24. září Němci volí do Spolkového sněmu a 15. října proběhnou předčasné volby do zemského sněmu v Dolním Sasku. Solidní ekonomický růst, vyrovnané hospodaření s veřejnými financemi a zejména nízká míra nezaměstnanosti i navyšování mezd (v průměru o 10 % za poslední čtyři roky) bývají připisovány k dobru vládnoucím stranám, v rámci velké koalice však více CDU/CSU než SPD. Nicméně zejména německé podniky se současnou hospodářskou politikou příliš spokojeny nejsou.

Štítky Německo, Ekonomická diplomacie

číst celý článek

Německá ekonomika je v dobré kondiciNáš největší obchodní a strategický partner dále nabízí potenciál a příležitosti

thumbnail

Na vývoj německé ekonomiky v roce 2016 hledí ekonomové i firmy s mírným optimismem. HDP roste v současnosti převážně díky silné domácí poptávce. Hlavní indexy ekonomického sentimentu, IFO Business Climate a ZEW-Konjunkturerwartung, nicméně v lednu výrazně oslabily v souvislosti se slabšími očekáváními v zahraničním obchodě, zejména s rozvíjejícími se ekonomikami.

Štítky Německo, Průmysl 4, 0

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.