Články autora: Milan Figala

Kouzlo úspěchu nejen v Africe: Sdílejte benefity

Naše firma působí v papírenském průmyslu. Je to odvětví, ve kterém celosvětově roste poptávka po recyklovatelných obalech, nicméně producenti primárního papírenského zboží mají své výrobní kapacity plné. My působíme jako prostředník při dodávkách tohoto zboží pro koncové odběratele ze severní Afriky (Maroko, Tunisko), ale brzdí nás pomalé dodávky od našich dodavatelů – primárních výrobců. Jsou nějaké možnosti, jak přimět dodavatele, aby upřednostnili právě naše objednávky? V rámci platebních podmínek nastavených s africkými společnostmi využíváme dokumentární akreditivy. Současně nechceme vázat použitelné prostředky na akontace. Ing. Petr Marek, obchodní manažer společnosti Corpap, s.r.o.

Štítky Afrika

číst celý článek

I v Bělorusku vám umíme krýt záda

Nabídka firmy Albertina zahrnuje široký sortiment zařízení, která nalézají uplatnění zejména v potravinářském, kosmetickém, chemickém a farmaceutickém průmyslu. Naše stroje se prodávají ve většině zemí Evropy, v USA, JAR, severoafrických státech, na Středním východě, v oblasti jihovýchodní Asie nebo v Austrálii. Nyní jednáme o exportu do Běloruska. Výroba zařízení na zakázku trvá zhruba 6 měsíců. Pro jistotu, že dostaneme za zakázku zaplaceno, máme s kupujícím dohodnutou platbu prostřednictvím dokumentárního akreditivu. Protože Bělorusko vnímáme jako rizikovější teritorium, chceme mít náš akreditiv potvrzený. Jsou tuzemské banky připraveny potvrzení dokumentárního akreditivu vystaveného běloruskou bankou nabídnout? Ing. Milan Weisser, jednatel Albertina Trading, spol. s r. o.

Štítky Financování, Bělorusko, KB

číst celý článek

Dokumentární akreditiv a jeho forfaitingAlternativní možnost efektivního řízení firemního cash-flow

thumbnail

Jedním z nosných vývozních teritorií naší společnosti, která se zabývá vývozem zboží investiční povahy a dodávkami technologických zařízení, je Rusko. Vzhledem k charakteru zboží požaduje kupující v tomto teritoriu často poskytnutí dodavatelského úvěru v řádu až několika let. Je požadavek na poskytnutí odložené splatnosti obvyklý? Jaká řešení nabízí Komerční banka svým klientům z pohledu minimalizace teritoriálních a komerčních rizik a realizace inkasa po dodávce zboží?

Štítky Finance, Rusko

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.