Články autora: Roman Plevák

Omán se opět otevíráLáká do země další zahraniční firmy

thumbnail

Sultanát Omán v září 2021 znovu otevřel své hranice všem zahraničním návštěvníkům, kteří se mohou prokázat dokončenou vakcinací. K tomu se hodí uvést, že čeští občané mají možnost požádat o vstupní turistické (tzv. nesponzorované) vízum online (evisa.rop.gov.om), bez potřeby návštěvy ambasády ve Vídni. Prokážete-li se navíc negativním PCR testem, neplatí pro vás jinak povinná karanténa a můžete z letiště rovnou na obchodní jednání.

Štítky Omán

číst celý článek

Příležitosti pro české firmy v Ománu

thumbnail

Automobilový průmysl V Ománu se připravuje tzv. Motcar Project, tedy projekt rozšíření průmyslové zóny, města a přístavu Sohar (Suhar Industrial City), do něhož bude koncentrována výroba a služby spojené s osobními i nákladními automobily a průmyslovými stroji. Půjde především o jejich dovoz,…

Štítky Omán

číst celý článek

Černá Hora je malá země s velkými ambicemi

thumbnail

Když jsem před přistáním vyhlédl z okénka letadla a viděl ty tmavé hory, vzpomněl jsem si na to, co kdysi dávno pronesla během dovolené v Jugoslávii má matka: „Černá Hora je země, která má své muže jako své hory – opravdu vysoké a s opravdu černými vlasy.“ Když pak člověk potká na jednání černohorského ministra hospodářství Vladimira Kavariće a šéfa černohorské elektrárenské společnosti EPCG Srdjana Kovačeviće, kteří mají oba snad přes dva metry, musí se v tomto tvrzení utvrdit. Obtížný a neprostupný hornatý terén.

Štítky Černá Hora

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.