Články autora: archiv Audacio

Robotické centrum jako cesta k vyšší přidané hodnotě

thumbnail

To, že jsme někdy z hlediska průmyslu nazýváni německou provincií, není jen hořkosladká nadsázka, ale do značné míry realita. Navíc provincií, do které tradičně nesměřují zakázky s vyšší přidanou hodnotou, jde spíš o výjimky. Z naší strojírenské zkušenosti se výroba s přidanou hodnotou z Německa do Česka zadává zpravidla jen v případě velké obtížnosti a složitosti, při nutnosti vysoké investice lidského kapitálu, nebo jde-li o zakázky na díly, s nimiž si u našich západních sousedů příliš nevědí rady a nechtějí se řešením zabývat. Etablovat se v této oblasti je tak jedna z cest, jak dosáhnout na zakázky s vyšší přidanou hodnotou, ale je třeba si přiznat, že stojí extrémní úsilí.

Štítky Strojírenství, Robotizace, Inovace, Německo

číst celý článek

Udržme krok s německým tahounem aneb Robot nepotřebuje svačit

thumbnail

Chceme vyrábět stále efektivněji, a to nás vede k intenzivnějšímu sledování a sbírání dat z výrobních pracovišť a poté k jejich důslednému vyhodnocování. Už totiž nestačí pořídit lepší a výkonnější technologii, zaměstnat kvalifikovanější lidi. Technologie je stále dostupnější, a i když samotný stroj pochopitelně k prosperitě nestačí, konkurence – i ta asijská – má dnes sedmimílové boty.

Štítky Inovace, Nové technologie, Strojírenství, Německo

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.