Články autora: archiv autorky

Silicon Valley prochází transformacíPro české start-upy je však stále relevantní

thumbnail

Ač je ekonomika Kalifornie velmi diverzifikovaná, její světový význam definuje zejména několik lokalizovaných sektorů. Tak jako je Los Angeles neodmyslitelně spjato s kreativním průmyslem, který zaměstnává 12 % místní pracovní síly, sever Kalifornie definují technologie. Ty tvoří pětinu celkové ekonomické hodnoty vyprodukované ve státě. V absolutních číslech jde o částku 520 miliard dolarů, která představuje více než čtvrtinu veškeré technologické produkce v USA. Zejména oblast Sanfranciského zálivu je světově proslulá jako globální centrum inovací i domov největšího startupového ekosystému světa – Silicon Valley.

Štítky Exportní šance, Kalifornie, Silicon Valley, Startupy

číst celý článek

Projekt PročByNe? mění životy (nejen) studentů

thumbnail

Je mu přes dvacet let a jeho snem je stát se produktovým designérem. Martin se na svou budoucí kariéru připravuje na univerzitě v Plzni, letos ho čekají bakalářské zkoušky. Škola mu dá potřebný základ, ale nemůže mu předat všechno. Říká se, že nejlepší investice je do mladých lidí. Souhlasím, a proto jsem už před devíti lety založila projekt PročByNe?, který je určen právě jim. Podporuje jejich motivaci něco dokázat a jít si za svým cílem na vlastní pěst.

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.