Články se štítkem: ČPP

Jaroslav Besperát: V krizi všichni hledáme ostrov stability a důvěryTakovou pojišťovnu budujeme už čtvrt století

thumbnail

Pokud platí, že hodnotu a kvalitu prověří krizová situace, pak Česká podnikatelská pojišťovna (ČPP) prošla koronavirovou krizí bez ztráty květinky a s hlavou vztyčenou. S jejím generálním ředitelem Jaroslavem Besperátem jsme si povídali v době, kdy si na své konto aktuálně připsala další vavříny v prestižní soutěži Zlatá koruna: zlato v kategorii Pojištění podnikatelů a průmyslu a dvě bronzové trofeje za pojištění pro podnikatele Simplex a Autopojištění Combi Plus. Navzdory pandemické krizi zaznamenává ČPP i po stránce celkových hospodářských výsledků velmi úspěšný rok a stále patří mezi nejrychleji rostoucí z TOP desítky českých pojišťoven. O jejím šéfovi se ví, že rád vyhrává. Jaký je jeho recept na vítězství?

Štítky ČPP

číst celý článek

Vracíme věci do pořádkuUž 25 let

thumbnail

S tímto mottem přišla na začátku roku Česká podnikatelská pojišťovna (ČPP), která slaví čtvrt století svého úspěšného fungování. V tu dobu nikdo netušil, co všechno letošek přinese a že plánované oslavy přehluší covid-19. „Koronavirová krize je zatěžkávací zkouškou jak pro firmy, tak pro jednotlivce. Prověřuje v první řadě jejich odolnost. A pro nás to mimo jiné znamenalo, že heslo, které jsme si pro naši výroční kampaň zvolili, dostalo silnější akcent. Obstáli jsme a cítíme ještě větší odpovědnost,“ říká Jaroslav Besperát, předseda představenstva a generální ředitel ČPP.

Štítky ČPP

číst celý článek

Jaroslav Besperát: Díky invenci rostemePřemýšlím, jak nám i do budoucna vytvořit prostor

thumbnail

ČPP má přívlastek podnikatelská ve svém názvu právem. Přestože je univerzální pojišťovnou, právě v pojištění podnikatelů a podnikatelských rizik zaznamenává největší nárůst. A také vavříny. Letos ji právě za tuto oblast odborná porota ocenila zlatem v anketě Pojišťovna roku a zároveň získala stříbro v soutěži Zlatá koruna. „Řekl bych, že posledních pět let sklízíme ovoce ze stromu, o který více než desetiletí den co den pečujeme. V pojišťovnictví je totiž kromě invence potřebná kontinuita a bezchybná práce týmu,“ začínáme rozhovor s generálním ředitelem České podnikatelské pojišťovny Jaroslavem Besperátem.

Štítky ČPP, Pojištění, MSP

číst celý článek

Jaroslav Besperát: Každý z nás může udělat chybuNepodceňujte pojištění odpovědnosti

thumbnail

„Představte si, že vaše firma prováděla instalatérské práce v novostavbě kancelářské budovy. O víkendu, kdy v budově nikdo jiný nebyl. Stala se chyba a voda vytékající z vodovodního zařízení způsobila škodu ve výši 8,5 milionu korun. Nebo váš zaměstnanec při práci s autogenem zavinil požár celé budovy. Ale taky evidujeme pojistnou událost, která vznikla chybným úředním rozhodnutím, a škoda dosahuje výše 60 milionů korun,“ zasypal nás příklady generální ředitel ČPP Jaroslav Besperát, když jsme se zeptali, jestli už firmy berou pojištění odpovědnosti stejně samozřejmě jako třeba pojištění auta nebo majetku. „Bohužel firmy pojištění odpovědnosti stále podceňují, zvláště když požadují limity mezi jedním až pěti miliony korun, to se ukazuje jako velice nedostatečné. I pro ty nejmenší podnikatele doporučuji limit minimálně ve výši 20 milionů, přičemž větší firmy a korporace se dnes docela běžně pojišťují na limity přesahující 100 milionů korun. A poradil bych myslet i na profesní odpovědnost. Toto pojištění sjednáváme například v případě zdravotnických zařízení, architektů, daňových poradců, projektantů a v dalších profesích.“

Štítky ČPP

číst celý článek

V podnikání je dobré mít krytá záda

thumbnail

Známý americký ekonom a filozof managementu Peter Drucker napsal, že „nikdo nemůže řídit změny, člověk může být jen před nimi“. Kdo podniká, ví, že nelze odhadnout vše, co přijde. Změny k nám dnes nepřicházejí, ale letí kosmickou rychlostí. O to cennější je, pokud v nenadálých situacích nezůstaneme sami. A k tomu patří také to, že svůj podnik efektivně pojistíme, aby mohl i v takovýchto časech dál existovat a plnit své závazky. O tom si povídáme s generálním ředitelem České podnikatelské pojišťovny, jedné z našich nejvýznamnějších pojišťovacích institucí.

Štítky Pojištění, ČPP

číst celý článek

Za obsah inzerce zodpovídá inzerent. Žádné části textu nebo fotografie z Trade News nebo www.itradenews.cz nesmí být používány, kopírovány nebo jinak šířeny v jakékoliv formě či jakýmkoliv způsobem bez písemného souhlasu vydavatele.